Hovedinnhold

Drillo: - Rart at Huseklepp spiller i Norge

* Brann-stjernen avgjorde igjen for landslaget
* Står uten agentavtale
* Matchvinneren er lei overgangssnakk

JUBELGUTTA: Erik Huseklepp jubler over seiersmålet, og gratuleres av Morten Gamst Pedersen og Ruben Yttergård Jenssen. Foto: Erlend Aas, Scanpix
JUBELGUTTA: Erik Huseklepp jubler over seiersmålet, og gratuleres av Morten Gamst Pedersen og Ruben Yttergård Jenssen. Foto: Erlend Aas, Scanpix
DUBLIN (Irland - Norge 1-2) (VG Nett) Erik Huseklepp (26) ble matchvinner igjen, og nå innrømmer Drillo at han ikke skjønner hvorfor Brann-spissen spiller i eliteserien.

Denne saken handler om:

- Det er rart at han fortsatt spiller i Norge, sier landslagssjef Egil Olsen (68) etter 2-1-seieren mot Irland.

Tre minutter før slutt avsluttet Huseklepp et mønsterangrep hvor Bjørn Helge Riise, Morten Gamst Pedersen og Ruben Yttergård Jenssen leverte det Drillo kalte en kontring i verdensklasse. Huseklepp overlistet Shay Given fra nærmest død vinkel, og jublet sammen med Gamsten bak irenes mål.

VG LIVE: Les kampreferat her!

- Det var utrolig deilig. Gamsten leverte et fantastisk innlegg. Dette var en perfekt avslutning på 2010-sesongen, sier Huseklepp i pressesonen etter kampen.

Les også: Mønsterangrep og drømmemål fikset norsk seier 

Men overgangstemaet er Branns måltyv mindre interessert i å prate om.

- Jeg har sikkert lagt inn en del søknader om proffspill. Men jeg gidder ikke å snakke om det der, sier Huseklepp til VG Nett.

VG Nett-leser:
Drillo. Hyll mannen. Bare to tap i år!
Diskutér her! 

- Har gjort mange gode kamper

Spissen, som også senket Portugal og Frankrike med sine scoringer, har aldri lagt skjul på ønsket om å få oppleve spill i en større liga.

- Temaet er veldig kjedelig, for jeg må svare på de samme spørsmålene hver gang uten at det skjer noe, sier Huseklepp til VG Nett.

- Hva tror du er forklaringen på at du ikke har kommet ut?

- Det har jeg ingenting igjen for å prøve å forklare, sier Huseklepp, som dog medgir at han er fornøyd med egne prestasjoner.

- Jeg føler jeg har gjort mange gode kamper, så du får spørre de som kan det, sier Huseklepp - som når VG Nett følger opp med hvem det er, svarer han at han ikke vet.

- Men det er i alle fall ikke meg, sier 26-åringen og smiler.

Les også: Get-kunder fikk ikke sett landskampen 

- God nok

1-1: Morten Gamst Pedersen og kompani jubler for 1-1-målet etter 33 minutter. Foto: Erlend Aas, Scanpix
1-1: Morten Gamst Pedersen og kompani jubler for 1-1-målet etter 33 minutter. Foto: Erlend Aas, Scanpix

Landslagssjef Egil Olsen er imidlertid klar på at helten fra Irland-kampen har nivået inne.

- Han kunne klart seg i større ligaer. Hadde han spilt i en større klubb hadde det vært bra, sier Drillo til VG Nett.

- Erik spiller spiss og kant. Det er ikke så rart han kommer til scoringssituasjoner. Men han er flink til å bevege seg riktig, og fantastisk uten ball, mener landslagssjefen og får støtte av sine største stjerner:

- Jeg synes Erik var sinnssykt god. Han kan å bevege seg, sier Morten Gamst Pedersen.

- Det er ingen tvil om at han kunne spilt i en annen liga. Jeg mener det er vel så vanskelig å møte ham som mange av de jeg spiller mot i Premier League, sier Brede Hangeland.

Kan du lage landslagets nye låt? Klikk her! 

Huseklepp har i mange år samarbeidet med agent Stig Lillejord. Etter at det ikke ble noen overgang i det forrige vinduet, har han imidlertid ikke fornyet avtalen med ham.

- Akkurat nå har jeg ingen agent. Jeg får se litt fremover hvordan jeg løser det, sier Huseklepp, som spilte førsteomgangen som ving og ble flyttet frem etter hvilen.

- På slutten prøvde de jo å vinne kampen, og da ble det litt rom for meg, og det trives jeg godt med. Jeg kom skikkelig inn i det i andreomgangen, sier Huseklepp, som med litt hell kunne blitt tomålsscorer.

- Jeg ble så overrasket da Given plutselig var helt opptil meg på 20 meter. Han var jo egentlig på bærtur, men jeg ble så overrasket over at han var der ute at jeg ikke fikk lobbet.

Les også: Norge U21 tapte for Hellas 

Norge vant kampen 2-1, etter at Shane Long sendte irene i føringen tidlig og Morten Gamst Pedersen utliknet på frispark.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball