Hovedinnhold

Drillo om Portugal-Abdi: - Ikke god nok

STUDERT: Drillo har sett Portugal-proff Liban Abdi, som her presenteres for Olhanense, tre ganger. Foto: Privat/Daniel Sannum Lauten, VG
STUDERT: Drillo har sett Portugal-proff Liban Abdi, som her presenteres for Olhanense, tre ganger. Foto: Privat/Daniel Sannum Lauten, VG
(VG Nett) Landslagssjef Egil Olsen har studert Portugal-proff Liban Abdi (23) i tre kamper. Konklusjonen er krystallklar: Han er ikke god nok for Norge.

Denne saken handler om:

Den somaliskfødte 23-åringen flyttet til England da han var 15, og ble oppdaget av Sheffield United mens han spilte fotball på hobbybasis.

Derfra gikk turen til Ferencvaros og i sommer ble han hentet av den tidligere storspilleren Sergio Conceicao, som nå er manager i Olhanense.

Siden har han markert seg i den portugisiske toppserien, med blant annet scoring mot Porto og banens beste-tittel i åpningskampen mot nyopprykkede Estoril.

Da Drillo presenterte troppen til kampene mot Island og Slovenia, sa han at han ikke hadde sett ham ennå, men at det var noe han burde få gjort.

Det uttalte også Abdi, som har tre uoffisielle landskamper for Somalia, men som vil spille for Norge, at han ønsket.

Mandag offentliggjorde Drillo uttaket til kampene mot Sveits og Kypros. Da VG Nett spurte om Abdi, var dommen klar:

- Han har jeg sett i tre kamper.

- Og hva var inntrykket?

- At han ikke er god nok for landslaget pr i dag!

I helgen spilte Abdi for Olhanense igjen, og scoret lagets mål da klubben tapte 1-2 for Nacional CD.

En rekke andre landslagsaktuelle utenlandsproffer sliter med manglende spilletid. Denne helgen var fordelingen over spilletid langt bedre, men helgen før var det svært få som var ute på banen.

Sportsbloggen: Kan vi håpe på King fra start?

Vadim Demidov (Eintracht Frankfurt) og Alexander Tettey (Norwich) er begge ute av troppen etter manglende spilletid den siste tiden. Drillo innrømmer overfor VG Nett at det gir grunnlag for bekymring.

- Det var ikke et helt enkelt uttak. Problematikken rundt det med spilletid er sterk. For noen er det grunn til å være bekymret. Spillere som har vært stjerner, som Moa og Tom Høgli, har lite spilletid. Det er bekymringsfullt for oss, sier Drillo til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball