Hovedinnhold

Drillo misjonerte igjen

TEGNET OG FORKLARTE: Egil Olsen ga ikke bare sine egne spillere instrukser tirsdag. Også skotsk presse fikk en leksjon av den norske landslagstreneren. Foto: Scanpix
TEGNET OG FORKLARTE: Egil Olsen ga ikke bare sine egne spillere instrukser tirsdag. Også skotsk presse fikk en leksjon av den norske landslagstreneren. Foto: Scanpix
Misjonæren strider med landslagssjefen i Egil Olsens hode. Tirsdag triumferte misjonæren igjen.

Denne saken handler om:

Overfor et 20-tall skotske journalister fortalte han hvorfor han mener Skottland vil bli bedre, og farligere for Norge, om de spiller på en annen måte enn de gjør i dag.

VG Nett-leser:
Tipper at det blir 2-1 seier, der Huseklepp putter i det 89 minutt!
Diskutér Norges sjanser mot Skottland her!

Han trakk fram de samme tall på gjennombruddshissighet som han tidligere har omtalt i presentasjonen av sin tankesmie, og forfektet at alle lag - også de beste i verden - vil bli bedre om de skrur hissighetsbryteren enda høyere.

- Hvor høyt som er optimalt vet jeg ikke, men jeg tror framtiden ligger i mer gjennombruddshissig fotball, mener han. Dagens balltrillende skotske landslag er i hans øyne langt fra det optimale.

Les også:Carew: - Vår siste sjanse

- Da vi slo Brasil i 1998, spilte vi 65 prosent av pasningene våre framover, Brasil spilte 35 prosent framover. Om de hadde spilt 65 prosent framover, ville de slått oss lett, sa han til de skotske journalistene.

- Det ville være dumt å spille 100 prosent av pasningene framover, men vi kan fortsatt bli mer gjennombruddshissige. Jeg tror at den mest effektive fotballen kanskje ligger rundt 75 prosent, sa Drillo, som sterkt anbefaler lag som Brasil - og Skottland - å skru bryteren oppover.

Les også:- For Guds skyld, bli ikke skadet!

Åpenhet

I sin første periode som landslagssjef var Drillo sjokkerende åpen om både laguttak, formasjon og spillestil. Hans møter med motstanderlagets pressekorps lød innimellom nesten som spillermøter, der han forklarte åpent hvordan dette laget skulle slås.

FØLGER MED: - Selv om jeg er blitt 67 år, følger jeg godt med i fotball på høyt nivå, sier Drillo. Foto: Scanpix
FØLGER MED: - Selv om jeg er blitt 67 år, følger jeg godt med i fotball på høyt nivå, sier Drillo. Foto: Scanpix

Les også:Drillo vil gamble mot skottene

Nå har Drillo begynt å legge lokk på enkelte typer informasjon. Han offentliggjør ikke lenger laget dagen før kamp. En trening på hver samling er stengt for pressen, og denne gang har ikke mediene fått noen hint om laguttak gjennom formasjonsøvelser.

Anledningen til å forkynne sin fotballfilosofi overfor britiske journalister ga han likevel ikke avkall på. Også overfor norske journalister snakket Drillo om sine to anliggender: Å få Norge til VM, og å forfekte sitt fotballsyn.

Les også:Skottland til Norge for å vinne

Hypotese

- Det er 25 år siden jeg formulerte en hypotese om at de fleste lag vil bli bedre av å spille mer gjennombruddshissig. Jeg har fått prøve det selv, og jeg har sett på andre lag, og hypotesen er ikke motbevist. Jeg registrerer at også de beste er mest effektive når de spiller mer gjennombruddshissig, sier han.

Spesial:VG Nett følger landslaget

- Noen hevder at man må variere for å oppnå effekten, men jeg er ikke så sikker på det. Selv om jeg er blitt 67 år, følger jeg godt med i fotball på høyt nivå, og det er en tendens til at de aller beste i perioder spiller veldig gjennombruddshissig.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball