Hovedinnhold

Drillo: - Hva slags lesere har dere?

SKEPTISK: Egil Drillo Olsen synes VG Netts lesere er vel optimistiske hva Norges VM-sjanser angår. Foto: Scanpix
SKEPTISK: Egil Drillo Olsen synes VG Netts lesere er vel optimistiske hva Norges VM-sjanser angår. Foto: Scanpix
ULLEVAAL (VG Nett) Nær en tredjedel av VG Netts lesere tror at Norge kvalifiserer seg til VM etter gårsdagens festforestilling mot Skottland. Så optimistisk er ikke akkurat landslagssjefen selv.

Denne saken handler om:

14512 personer har klokken 14.39 sagt sin mening i VG Netts VM-avstemming. 29 prosent av disse tror nå at Norge klarer å kvalifisere seg til VM etter gårsdagens Skottland-slakt.

VGTV:Riise gråt av glede

- Hva slags lesere er det dere har? spør Drillo da VG Nett på pressemøtet i ettermiddag viser han resultatet fra avstemmingen.

VGTV:Elleville jubelscener

Selv om Norge overbeviste og vant 4-0 i går, skal en rekke hinder forseres før Norges beste menn kan booke flybillett til VM i Sør-Afrika. For det første: Norge må bli nummer to i sin gruppe. For det andre: Norge må ikke bli den dårligste toeren i Europas VM-kvalifiseringsgrupper. Og for det tredje: Norge må slå ut et annen lag i en playoff-kamp.

Spesial:Alt om landslaget her

- Vi har hvert fall en større sjanse for å gå til VM i Sør-Afrika enn det er å vinne i Lotto, sier Egil Drillo Olsen.

Han har ikke selv regnet seg frem til en prosentsannsynlighet for VM-avansement, men når en annen journalist presenterer han med en sannsynlighet på fire prosent, svarer Drillo:

- Det er nok mer realistisk.

Saken fortsetter under bildet!

MÅL NUMMER TO: Morten Gamst Pedersen skrur ballen forbi muren og i mål, og gjør dermed 4-0 for Norge mot Skottland. Foto: Scanpix
MÅL NUMMER TO: Morten Gamst Pedersen skrur ballen forbi muren og i mål, og gjør dermed 4-0 for Norge mot Skottland. Foto: Scanpix

Med seier mot Skottland i går står Norge med seks poeng etter seks spilte kamper. Dersom Drillos menn vinner den gjenstående bortekampen mot Island (5. september) og hjemmekampen mot Makedonia (9. september), står vi med 12 poeng.

- Det er optimistisk å tro at 12 poeng holder til playoff, sier landslagstreneren.

I tillegg til at Skottland må avgi poeng i sine to siste kamper for at Norge skal kunne kapre andreplassen, er vi altså fortsatt avhengig av heldige resultater i de åtte andre kvalifiseringsgruppene.

Og slik ligger det an i de andre gruppene foran høstens innspurt:

Gruppe 1: Ungarn 7 poeng
Gruppe 2: Sveits 7 poeng
Gruppe 3: Nord-Irland 7 poeng
Gruppe 4: Russland 12 poeng
Gruppe 5: Bosnia-H 9 poeng
Gruppe 6: Kroatia 8 poeng
Gruppe 7: Frankrike 10 poeng
Gruppe 8: Irland 7 poeng

(NB! Siden Norge har ett lag mindre i sin pulje, trekkes poeng tatt mot gruppens svakeste motstander bort for disse lagene.)

VG Nett-leser:
Virker som det er gruppe 3 og 8 vi har best sjanse til å passere.
Diskutér Norges VM-muligheter her

Det norske landslaget står dermed overfor en tøff høst. Men som Drillo selv sier det:

- Det er dette som gjør det så morsomt. Det er ikke alltid de beste som vinner.

Moldes Magne Hoseth var en av kampens beste spillere i går, men han virker ikke å ha helt troen på at Norge skal klare å ta seg til mesterskapet i Sør-Afrika.

- Hvis vi klarer dette, vil det være den mest surrealistiske opphentingen som noen gang har skjedd, sa Hoseth til VG Nett etter kampen i går.

SCORINGSHELTER: Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise gjorde tre av Norges mål mot Skottland. Foto: Scanpix
SCORINGSHELTER: Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise gjorde tre av Norges mål mot Skottland. Foto: Scanpix

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball