Hovedinnhold

Drillo: - Huseklepp har tatt store steg

BRANNS JUVEL: Erik Huseklepp. Foto: Hallgeir Vågenes, VG
BRANNS JUVEL: Erik Huseklepp. Foto: Hallgeir Vågenes, VG
ULLEVAAL (VG Nett) Litt typisk for Drillo så har landslagssjefen til nå likt Erik Huseklepps best uten ball. Nå mener han at Brann-spilleren har utviklet repertoaret.

Denne saken handler om:

- Han har tatt store steg i riktig retning og blitt langt farligere foran mål, sier Egil Olsen til VG Nett.

Les også:Her er Drillos Skottland-tropp

Landslagssjefen har lenge vært en beundrer av Brann-spissen, ikke minst hans gode løp og bevegelser som kan åpne ethvert forsvar.

- Når han nå er blitt en målscorer også, så er det veldig bra, sier Drillo.

Han har tatt med Huseklepp før også, blant annet til Makedonia og Nederland, men det er blitt liten tillit til nå.

Tirsdag var Brann-spilleren nok en gang med i troppen, og nå er utsiktene til mer spilletid bedre - ikke minst på grunn av hans blendende form i eliteserien.

VG Nett-leser:
Det meste irriterende er jo at Norge må ha den eneste troppen hvor midtbanespillere og spisser hopes sammen i en vilkårlig haug.
Diskutér her!

- Har liten tid

- Erik kan være kant i 4-5-1 eller en av to spisser i 4-4-2. Jeg har tatt ut en tropp som kan spille begge systemer mot Skottland, sier Drillo.

Les også:Espens fotballblogg om landslagsuttaket

Han har ikke bestemt seg for startformasjon, men er kommet langt i forberedelsene allerede. Faktisk så har han en ellever i hodet klar, men den er på ingen måte spikret.

- Vi må være forberedt, fordi vi har dårlig tid.

- Kampen går onsdag (12. august), og spillerne møter først søndag kveld, og Rosenborg-spillerne kommer først mandag morgen. Med restitusjonstrening for noen mandag og kun en hel trening tirsdag før kampen, sier det seg selv at tiden er knapp, sier Drillo.

Få endringer

Skottland-troppen bød ikke på mange overraskelser. Morten Fevang og Håkon Opdal var de eneste friske spillerne som ble vraket i forhold til Makedonia- og Nederland-turen.

Nye er Tore Reginiussen, Thorstein Helstad og Steffen Iversen, som alle var skadet sist.

- Troppen består av gamle kjente travere. Dette er en må-vinne kamp, noe som preger uttaket og måten vi skal spille på, sier Drillo.

Landslagssjefen ser for seg et kampbilde med Norge som spillestyrende og Skottland som gjerrige og forsiktige.

- For oss blir det viktig å komme rundt på kantene og slå innegg, og jeg tror det blir lite bakrom å løpe i. Vi skal stå høyt, og gjenvinning blir et nøkkelord, sier Drillo i kjent stil.

Her er troppen til kampen mot Skotland:

Keepere: Jon Knudsen, Rune Jarstein

Forsvar: Trond Erik Bertelsen, Brede Paulsen Hangeland, Tom Høgli, Tore Reginiussen, John Arne Riise, Espen Ruud, Kjetil Wæhler

Midtbane/angrep: Simen Brenne, Daniel Braathen, John Carew, Christian Grindheim, Henning Hauger, Thorstein Helstad, Erik Huseklepp, Steffen Iversen, Morten Gamst Pedersen, Bjørn Helge Riise, Per Ciljan Skjelbred, Fredrik Winsnes

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball