Hovedinnhold

Drillo: - Har ikke tro på coaching fra sidelinjen

* Assistenttrener Ola By Rise uenig i filosofien til landslagsjefen

TOK UT LAGET: Egil Olsen under pressekonferansen på Ullevaal stadion onsdag formiddag. Foto: Cornelius Poppe,NTB Scanpix
TOK UT LAGET: Egil Olsen under pressekonferansen på Ullevaal stadion onsdag formiddag. Foto: Cornelius Poppe,NTB Scanpix
ULLEVAAL STADION (VG Nett) Landslagssjef Egil Olsen (71) sitter nærmest urørlig på benken under Norges landskamper. Det har han tenkt å fortsette med.

Denne saken handler om:

VG fulgte laglederen Drillo tett med kamera og kikkert i det første møtet mot Albania, som Norge tapte 0-1 på Ullevaal stadion.

Landslagssjefen reiste seg bare fire ganger i løpet av de 94 minuttene kampen varte og ga ikke spillerne en eneste beskjed underveis.

Den eneste gangen Drillo kom på føttene var da Tarik Elyounoussi hadde en sjanse før pause og da han takket utbyttede Elyounoussi og Alexander Søderlund for innsatsen.

På onsdagens pressekonferanse spurte VG hvorfor han er så lite aktiv under landskampene og lar assistenttrener Ola By Rise styre.

- Mot Albania satt du mye på benken og lot Ola By Rise ta seg av det aktive. Kan du forklare hvordan dere jobber i kampsituasjon?

- Jeg skjønner ikke spørsmålet. Du mener at jeg ikke står på linjen og veiver med armene? Er det det du tenker på?

- Ja, vi fulgte deg under kampen mot Albania. Der satt du stort sett i ro og lot By Rise ta seg av den aktive coachingen. Kan du forklare hvordan fordelingen er?

- Så vidt jeg vet har jeg sittet på den benken i 13 år - uten å ha gått ut på sidelinjen for å veive med armene. Coaching underveis har jeg ikke noe tro på i fotball, sier treneren til VG.

- Undersøkelser som er gjort viser at den eneste effekten du kan måle av den type coaching er blodtrykket til treneren, fortsetter han.

Norges fotballforbunds informasjonssjef Svein Graff avbrøt da svaret høstet latter fra salen på Ullevaal stadion, hvor troppen til både A-landslagets bortekamp i VM-kvalifiseringen mot Albania og EM for U21-landslaget ble presentert.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PLEDDKLEDD: Ola By Rise gir instrukser til Joshua King under VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Albania. Egil Olsen sitter under et pledd på benken. Foto: Erlend Aas, NTB Scanpix
PLEDDKLEDD: Ola By Rise gir instrukser til Joshua King under VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Albania. Egil Olsen sitter under et pledd på benken. Foto: Erlend Aas, NTB Scanpix


By Rise: - Jeg synes det er naturlig å bidra

Landslagssjefen hever stemmen når han coacher lagdelene på trening, og er kjent for sine virkningsfulle ord i garderobe og møterom, men bortsett fra hans røde lue var opptredenen hans alt annet enn fargerik.

Assistent By Rise var derimot på føttene flere ganger. Han har nemlig en helt annen filosofi.

- Jeg har tro på at du kan gjøre en del ting fra sidelinjen også, men der vil trenere nok ha litt ulikt synt. Jeg synes det er naturlig å bidra med blant annet å ha tett dialog med folk på banen. Noen ganger gjør vi rene taktiske disposisjoner. Men det gjør selvfølgelig Egil og jeg i samråd, forklarer By Rise.

- Egil er sjefen

Selv om assistenten er den som tar ordet i landskampene er By Rise klar på at det er Drillo som styrer skuta.

- Det som er klart er at Egil er sjef, har hovedansvar og dobbeltstemme. Så bidrar jeg med det jeg kan. Jeg har tro på det å leve seg inn i kampen. Men som i all pedagogikk må du vurdere hjelpemidlene for å nå frem med budskapet, sier han.

PS: Norge spiller mot Albania i Tirana fredag 7. juni. Det norske mannskapet som drar er:

Keepere:

Rune Almenning Jarstein - Viking
André Hansen - Odd
Sten Grytebust - Aalesund

Utespillere:

Tom Høgli - Club Brugge
Espen Ruud - Odense
Brede Hangeland - Fulham
Tore Reginiussen - Rosenborg
Kjetil Wæhler - IFK Göteborg
Kim André Madsen - Strømsgodset
Ruben Kristiansen - Tromsø
Lars-Christopher Vilsvik - Strømsgodset
Markus Henriksen - AZ Alkmaar
Håvard Nordtveit * - Borussia Mönchengladbach
Ruben Yttergård Jenssen - Tromsø
Valon Berisha * - Red Bull Salzburg
Christian Grindheim - Vålerenga
Ardian Gashi - Helsingborg
Erik Huseklepp - Brann
Per Ciljan Skjelbred - Hamburg
Tarik Elyounoussi - Rosenborg
Daniel Braaten - Toulouse
Alexander Søderlund - Haugesund
Joshua King * - Blackburn

* = Spillere som flyr til Israel og EM med U21-landslaget etter A-landslagskampen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball