Hovedinnhold

Dette sier Høgmo dagen derpå: – Resultatet lyver aldri

<p>FORLOT ÅSTEDET: Iført pensko tråkket landslagssjef Per-Mathias Høgmo og hans assistent Jarl Torske (til høyre) inn i garderoben på stillingen 0-1 til Kroatia. Etter hvilen ble det verre. Mye verre.<br/></p>

FORLOT ÅSTEDET: Iført pensko tråkket landslagssjef Per-Mathias Høgmo og hans assistent Jarl Torske (til høyre) inn i garderoben på stillingen 0-1 til Kroatia. Etter hvilen ble det verre. Mye verre.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
Fotballekspertene oppfordrer Per-Mathias Høgmo (55) til å ta del i debatten etter Norges tap for Kroatia. Landslagssjefen tar den på fotballforbundets nettsider.

Denne saken handler om:

Til VG meddeler fotballforbundets kommunikasjonssjef Svein Graff at «Høgmo er opptatt med markedsoppdrag med landslaget» og henviser til Norges Fotballforbunds egen nettside, fotball.no, for å høre Høgmos reaksjon dagen derpå 1-5 nederlaget i Kroatia.

Der sier landslagssjefen følgende:

– Fem baklengs er for svakt og vi må bli bedre i avgjørende situasjoner.

– Når vi jager ytterligere en redusering på stillingen 1-3 blir vi for ivrige og mister struktur defensivt. Det må vi lære av. Flere av baklengsmålene var unødvendige. Det er svakt, og det er irriterende, sier Per-Mathias Høgmo, og fortsetter:

– Resultatet lyver aldri. 1-5 er for dårlig, og vi skulle definitivt vært foruten de to siste målene.

<p>ETTERLYSER KYNISME: Ørjan Håskjold Nyland (liggende), Tom Høgli (til venstre) og Vegard Forren fortviler under 1-5-tapet for Kroatia. FC Københavns Høgli mener Norge må bli smartere foran mål.<br/></p>

ETTERLYSER KYNISME: Ørjan Håskjold Nyland (liggende), Tom Høgli (til venstre) og Vegard Forren fortviler under 1-5-tapet for Kroatia. FC Københavns Høgli mener Norge må bli smartere foran mål.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Positive Høgmo

Det har vakt stor oppmerksomhet på sosiale medier at Høgmo uttalte seg så positivt etter kampen lørdag kveld.

«Per-Mathias Høgmo valgte å hente fram det positive fra 1-5 mot Kroatia, og melde det ut til det norske folk. Som han selvsagt har lov til. Men han bør forstå reaksjonene som kommer på bakgrunn av uttalelsene han har gitt, og derfor bør Høgmo også delta i debatten som pågår i ettertid», skrev VGs fotballkommentator Knut Espen Svegaarden tidligere i dag.

Les også:Språket som fjerner Høgmo fra folk flest

Høgmo gjentar i dag at Norge traff på inngangen til kampen og at Kroatia ikke skapte noe før scoringen mot slutten av 1.omgang.

– Men de scorer fem mål på sju-åtte sjanser. Vi må lære av Kroatia og sette sjansene, sier Høgmo.

– Det vil svinge

Han hevder at «vi skaper store sjanser mot en sterk motstander».

– Laget er ungt. Det vil svinge resultatmessig, og vi er et stykke bak de beste lagene i øyeblikket. Men samtidig har vi en tydelig strategi som har utviklet laget totalt sett. Det må vi ikke glemme, sier Per-Mathias Høgmo.

Norge er nummer tre i EM-kvalifiseringen. Fem kamper har gitt tre seirer og to tap. Det er bare to poeng opp til Italia på 2. plass og fire poeng ned til Bulgaria på 4. plass. Det betyr at Norge i øyeblikket ligger på en ganske trygg plass til å få play-off. For Norge gjenstår tre hjemme- og to bortekamper. Bulgaria og Italia spilte i går 2-2.

– Tapet viser litt hvor skoen trykker for oss. Vi mangler kynisme innenfor egen og det andre lagets boks. Det er forskjellen på oss og de beste lagene i Europa, sier Tom Høgli i Max' EM-studio søndag.

Neste kvalikkamp er 12. juni mot Aserbajdsjan på Ullevaal. Fire dager før det er det treningskamp mot Sverige, også det på Ullevaal.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball