Hovedinnhold

Derfor ville han ikke ha Jarstein som kaptein

LONDON/OSLO (VG) Hertha Berlin-keeper Rune Almenning Jarstein (31) er den norske spilleren som har hatt størst suksess utenlands denne sesongen, men Lars Lagerbäck vraket ham som ny landslagskaptein.

Denne saken handler om:

Stefan Johansen ble valgt, og Omar Elabdellaoui er den nye visekapteinen.

Under dagens pressekonferanse satt Lagerbäck, Elabdellaoui og Rune Almenning Jarstein på podiet, og VG begynte med å spørre Lagerbäck om hvorfor ikke Hertha Berlin-keeperen ble den nye kapteinen, han som er på tredjeplass blant alle Bundesliga-spillere på børsen til det anerkjente tyske magasinet Kicker.

– Egentlig handler det om hans posisjon på banen. Jeg vil heller ha en som er ute på banen, som har bedre overblikk og kontakt med medspillerne. Hvis det skjer noe eller noe bør gjøres, har jo Rune litt lenger frem til de andre. Det har ingenting med Rune som person å gjøre, forklarer Lars Lagerbäck, som trolig vil utvide kapteinsteamet med én til når han blir bedre kjent med spillergruppen.

Les også: Vurdere å «skremme» spillerne

Etter pressekonferansen nevnte VG dette for Frode Grodås, mannen som sto i mål og var kaptein i Norges største kamp, 2-1-seieren over Brasil i 1998. Med et stort smil sier landslagets nåværende keepetrener:

– Det fungerte jo det. Lars vil forstå det etter hvert...

– Frode er jo spesiell vet, du, er Lagerbäcks lune replikk.

For øvrig har også Erik Thorstevdt og Thomas Myhre kombinert rollene som landslagskeeper og kaptein.

<p>SJEF OG DISIPLER: Lars Lagerbäck rydder plass til Rune Almenning Jarstein og Omar Elabdellaoui under dagens pressekonferanse. Foto: BJØRN S. DELEBEKK, VG</p>

SJEF OG DISIPLER: Lars Lagerbäck rydder plass til Rune Almenning Jarstein og Omar Elabdellaoui under dagens pressekonferanse. Foto: BJØRN S. DELEBEKK, VG

På Island var det midtbanekjempen Aron Gunnarsson som var Lagerbäcks forlengede arm.

Det er to dager til hans første kamp med Norge, borte mot Nord-Irland, og kanskje, kanskje slippes laget allerede i morgen kveld. Lars Lagerbäck har ikke så veldig tro på hemmelighold og offentliggjør gjerne elleveren kvelden før kamp.

– Men jeg må sjekke med spillerne hva de ønsker, sier han.

VG spurte også hva som er nøkkelen til å vinne bortebane.

– Først og fremst handler det om ikke å slippe inn mål, og så har vi Joshua i form  som scorer mye for tiden, sier Omar Elabdellaoui.

– Først og fremst må vi opptre solid defensivt, og så må vi være litt mer hissige foran mål, sier Rune Jarstein.

– Holder du «nollan» i fotball, har du prosentvis veldig stor sjanse til å vinne. Så tror jeg også det handler mye om det mentale. Vi skal ikke gå ut på banen for å være forsiktige. Vi vil helst dominere kampen, få den inn på våre vilkår, svarer Lars Lagerbäck.

<p>KEEPERKAPTEIN: Frode Grodås var Norges anfører da Norge slo Brasil. Her jubler han med Tore André Flo. Foto: BJØRN SIGURDSØN, NTB SCANPIX</p>

KEEPERKAPTEIN: Frode Grodås var Norges anfører da Norge slo Brasil. Her jubler han med Tore André Flo. Foto: BJØRN SIGURDSØN, NTB SCANPIX

Sky Sports spurte ham om hvordan han ser på norsk fotball fremover:

– For fremtiden er det mange veldig spennende, unge spillere. Men når det gjelder denne kvalifiseringen må vi være realistiske. Vi må vinne fem av seks kamper for å ha en sjanse.

Den engelske kanalen spurte også om han ikke synes det er rart at Norge, med så mange gode spillere, ikke har vært i et sluttspill på 17 år.

– Hvis du ser på 90-tallet for eksempel, så hadde de jo flere spillere i de store ligaene. Men det er vanskelig for meg å ha et godt svar på det, siden jeg ikke kjenner dem så godt fra innsiden ennå, svarte Lars Lagerbäck.

Les også: Ut mot det norske landslaget

Omar Elabdellaoui mener det er mye nytt å forholde seg til for spillerne under den nye sjefen:

– Å peke på ett punkt blir feil. Vi kommer til å tenke en del annerledes, til å være mer direkte. Når jeg har ballen, så vet jeg hva spissen er iferd med å gjøre. Vi skal forsøke å angripe rommet på motstanderens halvdel så fort som mulig, sier visekapteinen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball