Hovedinnhold

Derfor forsvant Drillo-«pælene»

...men endelig kan landslagssjefen ta på støvlene igjen

INGEN STØVEL-DANS PÅ ROSER: Egil Olsen stilte i joggesko på dagens trening i Frankfurt. Han er viden kjent for i alle år å ha brukt gummistøvler både på trening og kamp. Foto: Scanpix
INGEN STØVEL-DANS PÅ ROSER: Egil Olsen stilte i joggesko på dagens trening i Frankfurt. Han er viden kjent for i alle år å ha brukt gummistøvler både på trening og kamp. Foto: Scanpix
FRANKFURT (VG Nett) Egil Olsen (66) sliter med så stive ankler at han har problemer med å bruke sitt kanskje fremste varemerke: gummistøvlene.

Denne saken handler om:


For mens den folkekjære landslagssjefen regjerte på 90-tallet, gikk det omtrent ikke en trening eller kamp uten at de grønne «pælene» satt på føttene.

De senere årene har imidlertid situasjonen vært en annen: Gang etter gang har Drillo blitt avbildet i joggesko på treningsfeltet. Heller ikke onsdag, under landslagets treningsøkt i regnværet i Frankfurt, hadde han gummistøvler på seg.

- Jeg har så stive ankler at jeg får ikke støvler på meg. Lange slagstøvler kan jeg bare glemme, sier han til VG Nett.

Får større støvler

Etter å ha fått satt inn protese i 2003, fikk Drillo trøbbel. Leddet ble infisert, og hele ankelen måtte stives av.

PÅ VEI: Ny støvel er på vei i posten. Foto: Viking fottøy
PÅ VEI: Ny støvel er på vei i posten. Foto: Viking fottøy

Men nå kan landslagssjefen endelig trekke på seg skotøyet han ble kjent for langt utenfor Norges grenser i sin forrige periode som landslagssjef. Overfor VG Nett røper han at nye og større støvler er på vei i posten.

- Jeg får nye ganske snart. De er i størrelse 42-43, selv om jeg vanligvis bruker 40-41. På den måten håper jeg å få dem på meg, sier Drillo.

66-åringen er rask med å poengtere at det blir en klassisk variant - ikke nymotens stil.

- Det er ikke noe fancy greier i rødt og blått, men et par grønnbrune støvler, sier han.

Tente på støvlene

I BLANKE MESSINGEN: Drillo i reklamekampanje før USA-VM i 1994. Foto: Viking
I BLANKE MESSINGEN: Drillo i reklamekampanje før USA-VM i 1994. Foto: Viking


Drillo har vært åpen om at han er plaget av bekhterevs sykdom, og at han er avhengig av å holde seg tørr og varm på beina. Før USA-VM i 1994 stilte han opp for støvelprodusenten kun iført støvler - med følgende slagord foran sine edlere deler:

"Du kommer ikke til fotball-VM med lakksko og sigarer!"

- Er det aktuelt for deg å stille opp i blanke messingen også denne gangen?

- Det der gjorde jeg før jeg skjønte hvor gærne dere i media er, sier Drillo.

Også i England ble det gjort et stort nummer ut av Egil Olsens skotøy da han ble ansatt som Wimbledon-sjef i 1999. Etter at klubben hadde slått Watford på bortebane, tømte spillerne en isbøtte, slengte støvlene oppi og tente på med lighter.

Drillo svarte med et stort glis og sa tørt:

- Jeg har et par til...

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball