Hovedinnhold

Denne mannen kan erstatte Riise på landslaget

* Tromsøs Ruben Kristiansen tatt ut mot Albania
* Drillo overrasket med å ta ut Wæhler og Skjelbred

TATT UT AV DRILLO: Tromsøs Ruben Kristiansen er én av fire backer i troppen som møter Albania. Her er han fra en kamp mot Haugesund i april. Foto: Scanpix Foto:
TATT UT AV DRILLO: Tromsøs Ruben Kristiansen er én av fire backer i troppen som møter Albania. Her er han fra en kamp mot Haugesund i april. Foto: Scanpix Foto:
ULLEVAAL (VG Nett) Kjenner du igjen denne spilleren? Ruben Kristiansen (25) kan komme til å fylle John Arne Riises sko i kvalikkampen mot Albania.

Denne saken handler om:

Kristiansen er én av fire backer i troppen som møter Albania 7. juni.

Tromsø-spilleren opplevde et gjennombrudd i 2012-sesongen. Så sent som 8. januar spilte han sin første landskamp. Det var en treningskamp mot Sør-Afrika.

- Jeg føler at jeg viste meg godt frem i Afrika i januar, men har ikke tenkt så mye på dette uttaket. Er man god nok, så blir man tatt ut, har jeg tenkt. Men det blir artig å få en ny opplevelse, sier Kristiansen til VG onsdag formiddag.

Nå er alvoret langt større enn i januar: For kvalikkampen i Tirana om et par uker, vinnes. Og ettersom John Arne Riise tok et brått og uventet farvel med landslaget for kort tid siden, er Ruben Kristiansen inne i varmen.

- Selvfølgelig er det spesielt å komme inn når en spiller som Riise er ute. Han har vært en bauta i mange år. Men det åpner seg sjanser for andre når de erfarne gir seg, sier Kristiansen.

- Hva tenker du om oppgjøret mot Albania?

HOLDT PRESSEKONFERANSE: En forkjølet Egil Drillo Olsen leste i dag opp navnene på spillerne som er med når Norge møter Albania på bortebane 7. juni. Foto: Scanpix
HOLDT PRESSEKONFERANSE: En forkjølet Egil Drillo Olsen leste i dag opp navnene på spillerne som er med når Norge møter Albania på bortebane 7. juni. Foto: Scanpix

- Det er mer alvor inne i bildet nå. Jeg tenker at jeg har lyst til å bidra, og spille dersom jeg får sjansen. Det blir viktig å dra i land tre poeng, sier 25-åringen til VG.

Flere muligheter

Egil Drillo Olsen ser for seg flere ulike løsninger i etterkant av Riises exit på landslaget:

- Jeg har fire backer i troppen. Tre, eller alle fire, kan spille venstreback. Et par av dem har venstreben i tillegg. Tom Høgli har spilt venstreback i mange kamper for Brugge. Det er ingen krise på den plassen, selv om mange vil si at Vegar Eggen Hedenstad vil erobre den plassen på sikt. Det kan hende at det skjer, sier Drillo.

Hedenstad er vraket fra A-landslaget denne gangen. Drillo mener 21-åringen har spilt for lite for bundesligaklubben Freiburg.

Han beskriver den kommende kampen mot Albania på følgende måte:

- Taper vi der nede har vi kniven på strupen til de grader. Tre poeng vil gi meg en skikkelig tro på at dette kan vi klare. Det er en særs viktig kamp, men jeg er ikke enig i at det er vinn-eller-forsvinn.

Sportsbloggen 12.1.13:  Utfordreren Riise neppe så komme

Overrasket

Kjetil Wæhler og Per Ciljan Skjelbred er tilbake i landslagsvarmen til Egil Drillo Olsen. Det er ikke Vegard Forren og Vadim Demidov.

Begge er vraket til den uhyre viktige kvalikkampen.

MED IGJEN: Kjetil Wæhler har imponert i IFK Gøteborg. Foto: Scanpix
MED IGJEN: Kjetil Wæhler har imponert i IFK Gøteborg. Foto: Scanpix

- Vi har vært tøffe på spilletid. Jeg har vært i kontakt med begge to. De er innstilt på situasjonen, og vil komme sterkere tilbake, sier Drillo.

- Wæhler vil nok noen stusse på. Han spiller bra og har vært blant IFK Gøteborgs bedre spillere. Jeg har sett ham jevnt og trutt, forklarte landslagssjefen.

Noen av spørsmålene før dagens uttak har vært hvilke spillere som tas ut til U21-EM i juni, og hvem som prioriteres på A-landslagets avgjørende kvalikkamp mot Albania.

Drillo tar med seg fire U21-spillere til Tirana: Markus Henriksen, Valon Berisha, Joshua King og Håvard Nordtveit.

- Det er de som stort sett har vært med hele veien. Hadde det vært en enkeltstående kamp uten U21-kamp, ville det nok vært et par til. De jeg kunne tatt ut som kanskje ikke kommer på banen, spiller nå i stedet i Israel. Vi har landet på et kompromiss etter litt «gi-og-ta», sier Drillo.

- Det er tatt ut 46 spillere, og mange i U21-troppen aspirerer til A-landslaget. Prinsippet har vært klart: A-landslaget velger først. Det er en luksussituasjon med så mange unge spillere som aspirerer til A-troppen, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Norges A-landslagstropp

Rune Almenning Jarstein - Viking
André Hansen - Odd
Sten Grytebust - Aalesund
Tom Høgli - Club Brugge
Espen Ruud - Odense
Brede Hangeland - Fulham
Tore Reginiussen - Rosenborg
Kjetil Wæhler - IFK Göteborg
Kim André Madsen - Strømsgodset
Ruben Kristiansen - Tromsø
Lars-Christopher Vilsvik - Strømsgodset
Markus Henriksen - AZ Alkmaar
Håvard Nordtveit * - Borussia Mönchengladbach
Ruben Yttergård Jenssen - Tromsø
Valon Berisha * - Red Bull Salzburg
Christian Grindheim - Vålerenga
Ardian Gashi - Helsingborg
Erik Huseklepp - Brann
Per Ciljan Skjelbred - Hamburg
Tarik Elyounoussi - Rosenborg
Daniel Braaten - Toulouse
Alexander Søderlund - Haugesund
Joshua King * - Blackburn

PS! Moa har meldt forfall på grunn av skade.

U21-troppen til EM i Israel:

Arild Østbø - Strømmen
Ørjan Nyland - Molde FK
Gudmund Kongshavn - Vålerenga Fotball
Martin Linnes - Molde FK
Omar Elabdellaoui - Eintracht Braunschweig
Stefan Strandberg - Rosenborg BK
Thomas Rogne - Celtic FC
Fredrik Semb Berge - Odds Ballklubb
Vegar Hedenstad - SC Freiburg
Alexander Groven - Hønefoss BK
Magnus Wolff Eikrem - Molde FK
Anders Konradsen - Stade Rennais FC
Harmeet Singh - Feyenoord
Stefan Johansen - Strømsgodset
Håvard Nordtveit - Borussia Mönchengladbach
Abdisalam Ibrahim - Strømsgodset
Joshua King - Blackburn Rovers
Flamur Kastrati - FC Erzegebirge Aue
Marcus Pedersen - Odense BK
Håvard Nielsen - Red Bull Salzburg
Yann-Erik de Lanlay - Viking FK
Jo Inge Berget - Molde FK Valon Berisha - Red Bull Salzburg

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball