Hovedinnhold

Carew: - Det er en mulighet for at jeg legger opp

** Torbjørnsen: - Tror det er i mangel på attraktive tilbud

STRESSER IKKE: John Carew er klubbløs, men stresser ikke. Nå sier han at det finnes en mulighet for at han velger å legge opp. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix
STRESSER IKKE: John Carew er klubbløs, men stresser ikke. Nå sier han at det finnes en mulighet for at han velger å legge opp. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix
(VG Nett) Klubbløse John Carew (32) sier han ikke har bestemt seg for om han vil fortsette med fotballen eller legge støvlene på hylla.

Denne saken handler om:

- Jeg får se om jeg skal fortsette å spille, og om jeg skal finne meg en ny klubb. Det har jeg ikke bestemt meg for ennå. Det er en mulighet for at jeg legger opp, sier Carew til Seoghør.no.

Carew var torsdag på Elles sommerfest på den franske ambassaden i Oslo, og da VG Nett snakket med ham senere på kvelden, bekreftet han at det er en mulighet for at han gir seg i sommer.

- Det har vært flere muligheter enn jeg hadde trodd. Nå skal jeg bruke tiden fremover til å vurdere hva jeg skal gjøre, og det kan hende at jeg legger opp. Men det er ikke det mest sannsynlige, sa Carew før han festet videre med Norges kjendiselite.

I slutten av mai ble det klart at Carew var ferdig i London-klubben West Ham, etter et år som for laget endte med opprykk, men som for spissens del var preget av mye skader og lite spilletid.

Stresser ikke

Nå skal 32-åringen fortsette ferien frem til august, og sier han vil bestemme seg etter det. Oslo-gutten sier det «ikke er noe stress».

MANGEL PÅ TILBUD: Stig Torbjørnsen mener det at John Carew vurderer å legge opp trolig handler mye om mangel på attraktive tilbud. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
MANGEL PÅ TILBUD: Stig Torbjørnsen mener det at John Carew vurderer å legge opp trolig handler mye om mangel på attraktive tilbud. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Da det ble klart at kontrakten med West Ham ikke ble fornyet, var hans mangeårige rådgiver, Per A. Flod, inne på det samme, etter at han ikke ville utelukke noe som helst.

- Altså, hvis John ikke får et tilbud han er fornøyd med, har han vel ikke noe valg, har han det da? Vi får bare vente og se hva som skjer. Dere får vite det når noe er klart, uttalte Flod til VG Nett da.

Tror Carew er mett

Stig Torbjørnsen, som er talentspeider tilknyttet Rosenborg, mener forklaringen er enkel.

- Jeg tror han sier det i mangel på attraktive tilbud. I mangel på tilbud som er interessante nok for ham. Han har hatt en fantastisk karriere, sportslig og økonomisk, og er kanskje mett nok, sier Torbjørnsen til VG Nett.

- Han har ikke lenger ambisjoner til å komme skikkelig i gang igjen, tror jeg. Det har han bevist ved å komme tilbake på landslagssamlinger utrent, og det er ikke bare å plutselig snu om på det nå. Jeg tror som sagt han er mett, tilføyer han.

Han nevner Qatar som et eksempel på en tilværelse som kunne vært interessant for spissen, men tviler på at den norske ligaen kan være aktuell.

- Hans lønnskrav vil nok være altfor høyt. Og han er tungtrent, så da må det i tilfelle skje nå, ikke om noen måneder eller til vinteren. Han er ferdig med det der, han har opplevd alt som kan oppleves, i tre-fire av de kuleste klubbene i ulike ligaer, og ære være ham for det, sier Torbjørnsen, som i dag er gjest i VGTVs EM-studio.

Carew har tidligere spilt for Vålerenga, Rosenborg, Valencia, Roma, Besiktas, Lyon, Aston Villa og Stoke.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball