Hovedinnhold

Bradley-agent bekrefter interesse for Norge-jobben

<p>TAR OVER ETTER HØGMO? Bob Bradley slår av en prat med daværende landslagstrener Per-Mathias Høgmo da Norge trente på Nadderud før landslkampen mot Aserbajdsjan.</p>

TAR OVER ETTER HØGMO? Bob Bradley slår av en prat med daværende landslagstrener Per-Mathias Høgmo da Norge trente på Nadderud før landslkampen mot Aserbajdsjan.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
Agent Ron Waxman er overbevist om at tidligere Stabæk-trener Bob Bradley (58) kan tenke seg å ha samtaler med NFF-ledelsen om den ledige landslagsjobben.

Denne saken handler om:

– Bob likte seg veldig godt i Norge, og koste seg i de to årene han var der. Det er smigrende for ham å bli koblet til landslaget, sier Waxman til VG.

Kommentar: Gå for Bradley hvis Solbakken sier nei til Norge

Bradley fikk sparken i Premier League-klubben Swansea etter bare 85 dager i jobben. Amerikaneren overtok etter italienske Francesco Guidolin i oktober, men etter bare to seirer på elleve kamper i ligaen var det slutt etter 1-4-tapet hjemme mot West Ham 2. juledag.

Les også: Stabæk-Olsen ber Semb ta kontakt

I Norges fotballforbund pågår prosessen med å finne erstatteren etter Per-Mathias Høgmo som fikk sparken i november. Bradley var i sin tid nevn som mulig landslagssjef på grunn av sin fantastiske jobb i Stabæk i 2014- og 2015-sesongen.

Nå blir han naturlig nok linket igjen, og etter det VG erfarer var han på lista over aktuelle kandidater allerede før han fikk sparken i Swansea.

– Bob vil helt sikkert snakke med landslagsledelsen. Det er klart han vil det, og så får man eventuelt se hva det fører til, sier Waxman.

– Har du allerede hørt fra noen i Norges Fotballforbund?

– Det ønsker jeg ikke å si noe om.

Høgmo får full NFF-lønn ut 2017

Han vil heller ikke å si noe om eventuelle økonomiske rammer, men det er liten tvil om at det kan bli en av de største utfordringene i eventuelle forhandlinger. Høgmo tjente rundt fire millioner kroner som landslagssjef for Norge, men internasjonalt er det en relativt lav sum.

– Det økonomiske kan jeg ikke si noe som helst om, sier Waxman.

Husker du denne? Bradley snakket om Stabæk da han ble presentert

Har trent Egypt og USA

Agenten bekrefter at det allerede har vært mye interesse fra klubber som ønsker å knytte til seg 58-åringen. Bradley har en høy stjerne i hjemlandet USA, og en kort periode i kriserammede Swansea har ikke ødelagt ryktet til den sympatiske amerikaneren hvis sønn Michael Bradley spiller i Toronto FC.

– Det har vært noen tekstmeldinger og forespørsler, ja. Jeg kommer til å snakke tett med Bob fremover, sier Waxman som bekrefter at Bradley fortsatt er i Wales.

Artikkelen fortsetter under bildet.

<p>HAR LANDSLAGSERFARING: Bob Bradley gestikulerer på sidelinjen i en kamp mellom Egypt og Libanon i mai 2012.</p>

HAR LANDSLAGSERFARING: Bob Bradley gestikulerer på sidelinjen i en kamp mellom Egypt og Libanon i mai 2012.

Foto: Hussein Malla, AP

Bradley har tidligere vært trener for det amerikanske landslaget, og han var trener for Egypt i to år før han kom til Stabæk før 2014-sesongen. Der klarte han å skape et topplag, og sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, er klokkeklar på at Bradley er rett mann for Norge:

– De som styrer med dette i Norge Fotballforbund bør kaste all ribbe, pinnekjøtt og lutefisk til side. De bør komme seg i kontakt med agenten til Bob fortest mulig. Det er den beste mannen Norge kan få, sa Olsen til VG i går kveld.

FCK-trener Ståle Solbakken skal også være en meget het kandidat til den norske landslagsjobben, og etter det VG erfarer er han fortsatt i den såkalte tenkeboksen. 48-årinen har en unik posisjon i den danske storklubben der han er både trener og sportsdirektør. VG har vært i kontakt med Solbakken i dag, og han avkrefter at han skal ha fått et kontraktsforslag fra NFF.

FCK-direktøren avskilter Solbakken som Norge-kandidat

– For alle er det en ære å trene sitt land. Jeg kan ikke si noe mer enn det. Svarer jeg at det er en interessant jobb, ser det ut som at jeg søker – og svarer jeg at det ikke passer nå, så virker det superarrogant, sa Solbakken til VG tidligere i år.

NFF-presidenten: – Vi registrerer jo det som skjer

Fotballpresident Terje Svendsen ønsker ikke å kommentere konkrete navn i jakten på ny landslagstrener.

– Vi er fortsatt i kartleggingsfasen, og jeg ber om forståelse for at jeg ikke kan kommentere enkeltpersoner. Det har gått litt på tomgang nå i jula, men jeg regner med at det blir en avklaring i løpet av januar, sier Svendsen til VG.

– Er det naturlig at det gjøres initiativ overfor Bradley nå?

– Jeg kan ikke kommentere enkeltkandidater, men vi registrerer jo det som skjer og så lar vi prosessen gå sin gang.

– Hvor stor utfordring er det med de økonomiske rammene dere har i ansettelsen?

– Det er ikke fastlåste rammer, men slik lønnsnivået er på trenere utenom Norden sier det seg selv i hvilken grad vi er konkurransedyktige. Det har jo innskrenket kandidatlisten, sier Svendsen.

– Hvor mange kandidater er det på den lista nå?

– Det vet jeg faktisk ikke, for det er det toppfotballsjef Nils Johan Semb som har kontroll på.

VG var i kontakt med Semb i går kveld, men han ønsker ikke å kommentere Bradley eller andre kandidater.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball