Hovedinnhold

Berge gleder seg til å møte Lagerbäck for første gang

<p/>
<p>PÅ VEI TIL LONDON: Sander Berge (t.v.) sammen med Mats Møller Dæhli og Vegar Eggen Hedenstad (t.h.) før fotballandslagets avreise til London.</p>

PÅ VEI TIL LONDON: Sander Berge (t.v.) sammen med Mats Møller Dæhli og Vegar Eggen Hedenstad (t.h.) før fotballandslagets avreise til London.

Foto: Jostein Overvik, VG
GARDERMOEN (VG) Belgia-proff Sander Berge (19) gleder seg til å møte «de store guttene» på fotballandslaget og landslagssjef Lars Lagerbäck.

Denne saken handler om:

I dag tidlig satte han seg på flyet til London hvor landslaget skal trene de neste dagene før turen går videre til Nord-Irland fredag og VM-kvalikken i Belfast søndag kveld. 

Det blir også Genk-spillerens første møte med Norges nye landslagssjef Lars Lagerbäck. Berge har faktisk aldri snakket med svensken.

– Nei, vi har ikke pratet sammen enda. Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med ham og resten av trenerapparatet denne uken. Lagerbäck har jo veldig solide resultater å vise til og virker å være en veldig kunnskapsrik og flink trener, sier Berge som unnet seg en enkel frokost på Gardermoen sammen med Mats Møller Dæhli og Vegar Eggen Hedenstad før flyturen til England.

Sett denne? Berge om landslagsplassen: – En drøm som går i oppfyllelse

19-åringen, som kan få sin første seniorlandskamp søndag, gleder seg som en unge.

– Jeg er veldig spent. Første landslagssamling er veldig stort og noe man har jobbet med lenge. Det blir spesielt å være med første gang med de store guttene. Det er noe jeg gleder meg veldig til.

– Er i form

Unggutten har fått mye spilletid etter at han i begynnelsen av januar gikk fra Vålerenga til belgisk fotball. Berge og Genk er også klare for kvartfinalen i Europa League, og midtbanespilleren reiser med Norge i håp om å få spilletid i Belfast søndag.

– Jeg føler jeg er i form og kan ta med meg det jeg har gjort i Belgia den siste tiden. Jeg har tatt nye steg og det blir morsomt å teste hvor man står i forhold til nivået på landslaget.

Etter å ha tatt seg videre i Europa League har 19-åringen fått noen dager hjemme i Bærum.

Les også: Malmö-profil kritiserer Lagerbäcks vraking av Eikrem

– Jeg har ikke vært hjemme siden jeg dro til Belgia i januar. Det er hyggelig å komme hjem når man har vært alene borte i lang stund, sier Berge, som trives i sin nye klubb.

– Det har gått bra den siste tiden. Jeg har kommet fint inn i det og har funnet min posisjon både på banen og funnet meg tilrette utenfor. Det har gått bra. Vi har levert gode kamper - særlig i det siste - så jeg trives veldig godt.

– Og nå kan dere ta nok et steg når dere møter Celta Vigo i kvartfinalen i Europa League?

– Vi må alltid tro det. Alt er mulig i fotball, og vi har vist at vi kan levere sterke resultater på dette nivået - så hvorfor ikke. Vi gleder oss til to spennende oppgjør mot Celta Vigo.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball