Hovedinnhold

14 spillere kan få sin landslagsdebut i Thailand

** Steinar Nilsen: - Denne troppen bør slå bra fra seg

MANGE NYE: Egil «Drillo» Olsen har tatt ut 14 spillere som kan få sin debut på A-landslaget i januar når landslaget reiser til Thailand. Foto: Heiko Junge, Scanpix
MANGE NYE: Egil «Drillo» Olsen har tatt ut 14 spillere som kan få sin debut på A-landslaget i januar når landslaget reiser til Thailand. Foto: Heiko Junge, Scanpix
(VG Nett) Over et helt lag kan få sin landslagsdebut når Egil «Drillo» Olsen tar med seg 22 spillere til Thailand på nyåret.

Denne saken handler om:

Norge skal i januar til Thailand for å delta i en firenasjonersturnering. I dag offentliggjorde Egil «Drillo» Olsen troppen som får være med til Asia. Og ikke overraskende fikk mange nye spillere sjansen.

- Dette var en veldig ung tropp, det virker veldig spennende og interessant, sier fotballekspert Steinar Nilsen til VG Nett.

- Spørsmålet er om de nye spillerne er med for å få prøve treningstøyet, før de blir utelatt igjen. Eller om dette et steg inn i fremtiden? Jeg håper selvsagt på det siste, fortsetter Nilsen, som mener mange spillere trenger tid til å komme inn i varmen.

Les også: Drillo vil prøve en ny taktikk på Thailand-tur

Drillo fortalte at han har pratet med en del trenere i eliteserien, før han bestemte seg for hvilke spillere som får være med.

- Noen tar et steget automatisk når de får muligheten, andre sliter litt. Det vil vi få svaret på når vi skal være samlet så lenge. Her får vi også noen svar på hvem som får sjansen når VM-kvaliken starter til høsten, sa Drillo.

- Bruttolisten var på tett oppunder 40 spillere. Det var ingen opplagt liste, det endte med disse 22, fortsatte han.

KAN FÅ SIN DEBUT: Magnus Wolff Eikrem er blant spillerne som trolig får sin debut på A-landslaget i Thailand i januar. Foto: Kent Skibstad, Scanpix
KAN FÅ SIN DEBUT: Magnus Wolff Eikrem er blant spillerne som trolig får sin debut på A-landslaget i Thailand i januar. Foto: Kent Skibstad, Scanpix

Keepere:

Espen Bugge Pettersen - Molde
Rune Almenning Jarstein - Viking

Utespillere:

Mostafa Abdellaoue - Tromsø
Jo Inge Berget - Molde
Simen Brenne - Odd
Valon Berisha - Viking
Magnus Wolff Eikrem - Molde
Tarik Elyounoussi - Fredrikstad
Vegard Forren - Molde
Steffen Hagen - Odd
Vegard Eggen Hedenstad - Stabæk
Markus Henriksen - Rosenborg
Even Hovland - Sogndal
Ruben Yttergård Jenssen - Tromsø
Harmeet Singh - Vålerenga
Stefan Strandberg - Vålerenga
Thomas Sørum - Helsingborg
Lars-Christopher Vilsvik - Strømsgodet
Magnus Lekven - Odd
Alexander Søderlund - Haugesund
Espen Ruud - Odense
Tore Reginiussen - Odense

Norge skal spille 15., 18. og 21. januar, og møter vertsnasjonen Thailand og Danmark, Sør-Korea er trolig det siste laget, men det er ikke bekreftet.

- Dette er en tropp som helt klart bør slå bra fra seg. Jeg tror alle er veldig glad for at de får denne muligheten, og ønsker å ta vare på den, mener Steinar Nilsen.

- Skal spille spillere for fremtiden

Toppfotballsjef Nils Johan Semb håper mange av debutatene griper muligheten de får i Thailand.

- Erfaring fra tidligere er at vi skal finne spillere for fremtiden i slike prosjekter, det er store muligheter til å vise seg frem, sier han til TV 2.

- Vi starter på veien til VM i Brasil. Det er en stor gruppe med debutanter, men de har nå mulighet til å vise seg frem. Jeg håper de bruker den, fortsetter han.

Les også: Vanskelig åpning for Norge i VM-kvalifiseringen

Han mener flere av spillerne kan være med når Norge starter veien mot Brasil-VM borte mot Island om en snaut år.

- Et par av disse spillerne kan ta steget opp, det kan være det marginale som vipper Norge i riktig retning for eksempel på veien til VM i Brasil.

Spennende spillere

Egil «Drillo» Olsen trekker frem Alexander Søderlund og Magnus Wolff Eikrem som to av de mest spennende spillerne i troppen.

- Søderlund er litt annerledes enn de andre spillerne, men en jeg gleder meg til å se, sier han til TV 2.

Mange har etterlyst Wolff Eikrem på landslaget i år, nå får han sjansen.

- Wolff Eikrem har den kreative spillestilen som jeg leter etter. Han er ikke helt stabil defensivt, men det er lettere å utvikle seg defensivt. Han har det kreative i seg, en meget spennende spiller.

FÅR SJANSEN: Odds Magnus Lekven er blant spillerne landslagssjef Egil Olsen trekker frem før landslagssamlingen i Thailand. Foto: Trond Reidar Teigen, Scanpix
FÅR SJANSEN: Odds Magnus Lekven er blant spillerne landslagssjef Egil Olsen trekker frem før landslagssamlingen i Thailand. Foto: Trond Reidar Teigen, Scanpix

Også Magnus Lekven får skryt av landslagssjefen.

- Lekven var bra mot Tyrkia da så jeg litt av det kreative og de kloke valgene han gjør. Litt annen type enn Eikrem, så de kan fungere godt sammen.

Les også: Mos reddet norsk poeng i Tyrkia

Mens Steinar Nilsen trekker frem spillere som Lars-Christopher Vilsvik og Tore Reginiussen.

- Det er godt å se Vilsvik i troppen. Han er en veldig spennende spiller, men det var mange gode navn her.

- Tore har levert solid og bra i Odense, så det blir spennende å se hva han kan levere, legger Nilsen til.

Nummer 25

I dag ble FIFA-rankingen for november offentliggjort. Norge falt én plass, og er nå nummer 25, melder NTB.

FIFA-rankingen i november (forrige plassering i parentes):

1) Spania 1564 (1), 2) Nederland 1365 (2), 3) Tyskland 1345 (3), 4) Uruguay 1309 (4), 5) England 1173 (7), 6) Brasil 1143 (5), 7) Portugal 1100 (8), 8) Kroatia 1091 (12), 9) Italia 1082 (6), 10) Argentina 1067 (10).

Utvalgte:

11) Danmark 1035 (10), 17) Sveits 898 (18), 18) Sverige 891 (14), 25) Norge 788 (24), 26) Slovenia 780 (27), 75) Albania 450 (71), 88) Finland (78), 104) Island 325 (108), 126) Kypros 253 (120).

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball