Hovedinnhold

Vil ikke sende kvinne-EM på TV

LABER TV-INTERESSE FOR EM: Her er Maren Mjelde (t.v.) avbildet i kampen mot USA i Algarve Cup i vår. Foto: EPA
LABER TV-INTERESSE FOR EM: Her er Maren Mjelde (t.v.) avbildet i kampen mot USA i Algarve Cup i vår. Foto: EPA
Fotballjentene er blant medaljekandidatene i EM. Men verken NRK eller TV 2 har planer om å sende Norges kamper, skriver Aftenposten.

Denne saken handler om:


- Et EM for kvinner er selvsagt redaksjonelt interessant, men NRK har brukt mye på fotball i 2009, og terskelen for å bruke enda mer, er høy. I tillegg har Det europeiske fotballforbundet (UEFA) urealistiske forventninger til hva rettighetene er verdt. Derfor har vi trukket budet vårt, sier NRKs sportssjef Rune Haug til Aftenposten.

Heller ikke TV 2 er interessert i å sende EM. Serieforeningen for kvinnefotball er ikke fornøyd med kanalenes prioriteringer.

- Hvis ikke et europamesterskap i Norges største jenteidrett er interessant nok, så sendes det ut et kraftig signal. De sier jo egentlig «dere er ikke verd noe», sier Tone Angeltveit, som er daglig leder i serieforeningen.

EM arrangeres i Finland i august og september. Ifølge Aftenposten har Eurosport rettighetene til mesterskapet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball