Hovedinnhold

Tidenes dårligste for landslaget

BETENKT: Det norske kvinnelandslaget fortsetter å falle på FIFA-rankingen, og Eli Landsem har all mulig grunn til å være betenkt. Foto: MARIUS KNUTSEN / VG
BETENKT: Det norske kvinnelandslaget fortsetter å falle på FIFA-rankingen, og Eli Landsem har all mulig grunn til å være betenkt. Foto: MARIUS KNUTSEN / VG
(VG Nett) Det norske kvinnelandslaget i fotball falt fredag ytterligere én plass, og har aldri vært lavere på FIFA-rankingen.

Denne saken handler om:

Eli Landsems lag har slitt med resultatene så langt i 2012. Det ga utslag på FIFA-rankingen, der Danmark nå er forbi det norske laget.

Dermed fortsetter en dårlig kurve for Norge. Høsten 2010 var de norske fotballjentene blant de sju beste på rankingen, men svake resultater i både fjorårets VM og kvalifiseringskamper har sendte landslaget nedover.

13. plassen er faktisk den dårligste Norge noensinne har innehatt på FIFA-rankingen. Norge var nummer to da FIFA puliserte rankinglistene for første gang i 2003, men har falt jevnt og trutt etter den tid. Landslaget har tapt fire av sine fem kamper i 2012. Bare Wales, rangert som verdens 45. beste kvinnelandslag, er slått denne sesongen.

Se utviklingen til Norge her

Landslagstrener Eli Landsem mener likevel resultatene har sin naturlige forklaring.

- Det er fordi vi har valgt å spille mot nummer en, to og tre i verden, men ikke vært gode nok til å slå dem, men vi mener det er god læring på veien tilbake, skriver Landsem i en sms til VG Nett.

USA topper fortsatt FIFA-rankingen så vidt foran Tyskland. VM-vinner Japan holder på tredjeplassen, mens Brasil er nummer fire. Sverige er rangert på en femteplass.

FIFA-rankingen for siste kvartal (forrige plassering i parentes):

1) USA 2166 (1), 2) Tyskland 2163 (2), 3) Japan 2114 (3), 4) Brasil 2093 (4), 5) Sverige 2057 (5), 6) Frankrike 2020 (6), 7) Canada 1971 (7), 8) Nord-Korea 1970 (9), 9) England 1965 (8), 10) Australia 1956 (10).

... 13) Norge 1899 (12).

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball