Hovedinnhold

Sveriges kvinnelandslag tapte mot 17-årige gutter

* Landslagstrener Pia Sundhage: - Så viktig at jeg kan tåle raljering
* Pellerud til VG Nett: - Åpen for å gjøre det samme med Norge

TØFFE DUELLER: Sveriges kvinnelandslag fikk kjørt seg mot AIKs guttelag (til v.). Even Pellerud (t.h.) er positiv til å la kvinnespillere får matching mot gutter. Foto: Lotte Fernvall, Aftonbladet / Mattis Sandblad, VG
TØFFE DUELLER: Sveriges kvinnelandslag fikk kjørt seg mot AIKs guttelag (til v.). Even Pellerud (t.h.) er positiv til å la kvinnespillere får matching mot gutter. Foto: Lotte Fernvall, Aftonbladet / Mattis Sandblad, VG
(VG Nett) Mens Norge i dag sikret seieren i en vinterturnering mot andre kvinnelandslag, vekker Sveriges landslagskvinner oppsikt med sitt tap for AIKs guttelag for 17-åringer.

Denne saken handler om:

0-3 ble resultatet da Pia Sundhages svenske landslagskvinner spilte to ganger 30 minutter mot AIKs guttelag bestående av 16- og 17-åringer i går. I den andre omgangen tok i tillegg guttelaget en forsvarsspiller av banen for å gi landslaget større muligheter til seier.

- Jeg synes dette steget er så viktig at jeg kan tåle raljering som «er ikke kvinnelandslaget bedre enn dette», sier landslagssjef Pia Sundhage til Aftonbladet.

Hun spilte treningskamper mot gutter både som spiller og som sjef for det amerikanske landslaget, og er klar over at resultatene kan vekke reaksjoner blant folk flest.

- Man fikk høre at er dere ikke bedre enn guttene... Man havnet i sammenligningen mellom herrer og damer. Det er ikke alltid lett å håndtere, sier Sundhage.

- Mangler innsikt

Norges fotballkvinner har den siste uken spilt firenasjonersturnering i Kina. Seirer mot kvinnelandslagene til Sør-Korea og Kina, og dagens uavgjort mot Canada, ga turneringsseier.

- Vi har spilt på oss god selvtillit. Jeg sitter også igjen med et godt inntrykk av hva spillerne kan prestere under press. Turneringen har vært verdifull, sier landslagssjef Even Pellerud til VG Nett.

Han er ikke overrasket over Sveriges tap for AIKs guttelag.

- Det skjer i alle sporter at gutter er bedre enn kvinner. Man spiller ikke for å vinne de kampene, men for å lære. Det er bare de som ikke har innsikt i sport som ikke skjønner det, mener Pellerud.

- Hva lærer spillerne av det?

- Det går kjappere med guttene. De må tenke raskere og bruke færre berøringer, noe som øker evnen til å handle under press, sier han.

EM-fokus

Landslagssjefen er åpen for å la de norske landslagskvinnene spille treningskamp mot et guttelag, dersom motstanderne holder «riktig» nivå.

- Det var adskillig mer prekært å gjøre denne typen tiltak for en del år siden. Den daglige treningen i klubbene er mye bedre nå. Flere av landslagsspillerne trener ukentlig med gutter allerede. For noen er det nødvendig og bra, for andre ikke. Jeg er positiv til den typen trening, sier Pellerud.

For Norge handler alt om å bygge et slagkraftig lag frem til sommerens EM-sluttspill.

- Vi har trent veldig hardt og fikk til en bra struktur her nede. Fremover skal vi legge et godt grunnlag og bygge et bra lag til EM, sier han.

Kampfakta:
Norge-Canada 0-0
Sted: Yongchuan Sports Centre, Kina.
Tilskuere: 1000.
Dommer: Wang Zhe, Kina.
Gult kort: Kadeisha Buchanan, Canada.

Norges lag (4-4-2): Ingrid Hjelmseth - Kristine Hegland, Marit Fiane Christensen, Nora Holstad Berge, Ingrid Ryland - Leni Larsen Kaurin, Mari Knudsen (Gry Tofte Ims 53.min), Ingvild Isaksen, Ida Elise Enget (Marit Sandvei 67.min) - Lene Mykjåland (Cathrine Dekkerhus 59.min), Isabell Herlovsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball