Hovedinnhold

Sjögren tar grep til Belgia-kampen

<p>TILBAKE PÅ FELTET: Landslagssjef Martin Sjögren og fotballjentene gjennomførte en lett trening dagen etter tapet for Nederland.</p>

TILBAKE PÅ FELTET: Landslagssjef Martin Sjögren og fotballjentene gjennomførte en lett trening dagen etter tapet for Nederland.

Foto: Jostein Magnussen, VG
APELDOORN (VG) Landslagssjef Martin Sjögren tok natten i bruk for å analysere det tøffe tapet mot Nederland.

Denne saken handler om:

Først seks timer etter smellen i EM-premieren dro svensken dynen over hodet på Het Loo Palass i Apeldoorn. Da hadde Sjögren og assistent Anders Jacobson sett 1-0-tapet for Nederland én gang til.

Etter en lett formiddagsøkt i dag kom konklusjonen av analysen.

– 1. omgang er bedre enn hva jeg oppfattet da jeg var der. Derimot er vi svake i 2. omgang. Det skal vi ikke stikke under stol. Vi har store problemer i vårt angrepsspill hvor vi får brudd på brudd mot oss, og blir kraftig presset, sier Sjögren.

Sett denne? NFF får kritikk etter skjerming av stjerneduo

De 90 minuttene i Utrecht skal nå redigeres ned til fem minutter og presenteres for Ada Hegerberg & Co i ettermiddag. Deretter handler alt om Belgia i den andre gruppespillkampen.

– Vi forsøker å være objektiv og vise problemene i oppbyggingen av spillet og starten på vårt forsvarsspill. Så får vi vise frem noe av det vi gjorde bra i starten av 1. omgang.

– Hadde ambisjoner

– Det blir ikke lett å finne høydepunkter?
– Det er en del ting som vi lyktes med i første omgang som vi tar med oss.

– Er du overrasket over at 2. omgang mot Nederland ble så dårlig?
– Jeg hadde den følelsen at vi var svake, og TV-bildene fra kampen ble bare en bekreftelse. Vi hadde større ambisjoner med 2. omgangen, men den ble slik den ble. Nå får vi bare jobbe videre.

– Du har to internasjonale klassespillere på topp i Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen, men de får svært lite å jobbe med?
– Det ble slik fordi vi hoppet over vårt midtbaneledd gjennom store deler av kampen. Da får vi en veldig strekk i laget. Vi havner i «ingenmannsland» og er nødt til å involvere våre midtbanespillere i langt større grad for å få et lag som henger sammen, og så må vi unngå at det blir for store avstander mellom lagdelene som mot Nederland.

VG-kommentator: Det var et norsk braknederlag

– Har du bestemt deg for hvilke grep du skal ta mot Belgia?

– Ja, absolutt. Vi holder oss til en idé som vi har og da blir det lettere å finne løsninger. Det blir en helt annen kamp mot Belgia. Vi må ta lærdom av dette, men vi må også forberede oss på at vi møter annen motstand.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball