Hovedinnhold

Siem lover mer penger til kvinnelandslaget

• Mener TV-tallene var jentenes definitive gjennombrudd
• Vil selge TV-pakke og sponsorater dyrere ved neste anledning

<p>ALT FOR NORGE: Fra mottakelsen den norske ambassaden i Ottawa i dag. De norske jentene fikk problemer med å holde seg alvorlige da de skulle fremstå som barske til ære for en utenlandsk fotograf under mottakelsen i den norske ambassaden i Ottawa.  I forgrunnen Trine Rønning.<br/></p>

ALT FOR NORGE: Fra mottakelsen den norske ambassaden i Ottawa i dag. De norske jentene fikk problemer med å holde seg alvorlige da de skulle fremstå som barske til ære for en utenlandsk fotograf under mottakelsen i den norske ambassaden i Ottawa.  I forgrunnen Trine Rønning.

Foto: Jostein Magnussen, VG
OTTAWA (VG) Det ble kanapeer og svært gode nyheter da de norske jentene besøkte den norske ambassaden i går.

Denne saken handler om:

Kvinnelandslaget satte pris på den gode maten og det hyggelige vertskapet hos ambassadør Mona Elisabeth Brøther i Ottawa i går, men det var budskapet fra generalsekretær Kjetil Siem som gledet mest.

For etter at jentene slo TV-tallene til Champions League-finalen og sørget for at Norge-Thailand med sine 500.000 seere ble den mest sette fotballkampen på norsk TV i år, varsler Siem økt satsing på landslagsjentene.

– Det er mange titalls millioner som blir investert i kvinnefotballen nå, og det kommer bare til å øke. Vi kommer til å øke inntektene og da kan vi satse mer, sier NFF-toppen til VG.

– Er bare starten

Siem nøler ikke med å kalle TV-tallene et gjennombrudd.

– Dette er bare starten. Jeg garanterer at dette er et gjennombrudd.

At landslagsjentene skulle slå knock-out på Tippeligaen i en VM-kamp som gikk samtidig, visste Siem. Men han trodde ikke TV-tallene fra mesterligafinalen skulle bli slått så ettertrykkelig av en åpningskamp mot Thailand.

Saken fortsetter under bildet!

<p>PÅ BESØK: Leder for den norske VM-delegasjonen Bjarne Berntsen (t.v.), generalsekretær Kjetil Siem, landslagstrener Even Pellerud og landslagskaptein Trine Rønning. I bakgrunnen titter Emilie Haavi frem.<br/></p>

PÅ BESØK: Leder for den norske VM-delegasjonen Bjarne Berntsen (t.v.), generalsekretær Kjetil Siem, landslagstrener Even Pellerud og landslagskaptein Trine Rønning. I bakgrunnen titter Emilie Haavi frem.

Foto: Jostein Magnussen, VG

– Det blir et symbol av annerkjennelse. Dette er et gjennombrudd for noe vi har jobbet med lenge og fått til først og fremst på grunn av jentene ledet av Even (Pellerud) og måten han har utviklet laget på. Det kombinert med hard jobbing og prosjektleder Jan Ove Nystuen som har kommet inn og jobbet med profilering og alt rundt.

For inntil VM-kampen mot Thailand har ikke NFF maktet å skape stor nok kommersiell interesse for kvinnefotballen som kunne frigjøre midler til å satse. Nå fikk de bekreftelsen i form av TV-tallene.

– Etter tidenes satsing på kvinnelandslaget, så lover du mer penger i potten uansett hvordan det går i VM?

– Ja, helt sikkert. Det har jeg sagt til Even og Roger (Finjord, assistenttrener) at det vi har begynt på vil vi ikke stoppe. Svarene får vi jo nå. Det begynner å betale seg fordi vi får de TV-tallene vi får, sier Siem og konstaterer at neste gang NFF skal selge pakker til TV så har det større verdi enn det hadde i går. Neste gang de skal selge sponsorater så har det større verdi enn før VM.

Les også:Nå kan ikke Norge rote seg bort

– Og da kommer inntektene til å øke. Dette har vi aldri greid før. Vi har aldri fått de kommersielle inntektene opp slik at man kan investere mer. Men nå har fotballen begynt å rulle. Vi er nover kneika. Nå skal vi begynne å forvalte dette.

I den flotte hagen til ambassaden gleder også Solveig Gulbrandsen seg over TV-tallene og satsingen på jentene.

Er trekkplaster

– Utrolige tall, utrolig moro. Det er jo bra at NRK liker oss når kampen tross alt spilles på det klokkeslettet den gjør og man velger å flytte Dagsrevyen.

Samtidig skryter hun av Siem og Nystuen.

– De har gjort en kjempejobb for oss i år. Vi ser det litt innenfra, men jeg tror også folk utenfor registrerer at det har vært en helt annet type satsing. Vi er takknemlig for at NFF har satt av en person som Jan Ove Nystuen for å bidra til at produktet skal bli bedre for oss. Det har vi etterlyst.

Landslagskaptein Trine Rønning mener TV-tallene viser at interessen er der.

– Det viser at man er et trekkplaster når det er mesterskap, og så vi heldige at det er NRK som sender fotballen. Det er ingen ulempe det heller.

Så spørs det hvor mange som benker seg foran TV-en når Norge møter Tyskland torsdag. Den kampen starter først klokken 22.00 og Norge har bare vunnet tre av de 10 siste kampene mot tyskerne.

– Det blir noe helt annet enn Thailand. Vi må forbedre oss over alt. Så kommer vi nok til å ha ballen mye mindre og avstandene i laget blir mye tettere. Jeg tror vi må gjøre alt for å bryte ned tyskernes rytme og lukke de rommene de vil utnytte, spesielt i forsvarsfireren.

– Og kanskje bli mer effektiv enn mot Thailand?

– I slike kamper får du tre-fire sjanser og da må vi ta dem og samtidig kjøre kontringer når sjansen byr seg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball