Hovedinnhold

Rasende Graham Hansen etter kvaliktap: – Det er helt latterlig

• Mener det er sympatidømming for damekeepere

FRUSTRERT: Caroline Graham Hansen (i midten) la ikke skjult på at hun var irritert på grunn av dømmingen. Her er hun omringen av Ada Hegerberg (til venstre) og Sveriges Nilla Fischer.
FRUSTRERT: Caroline Graham Hansen (i midten) la ikke skjult på at hun var irritert på grunn av dømmingen. Her er hun omringen av Ada Hegerberg (til venstre) og Sveriges Nilla Fischer. Foto: Berit Roald, NTB scanpix
ROTTERDAM/OSLO (VG) (Norge-Sverige 0-1) Norge kom bakpå etter snaut tre minutter og klarte aldri å utligne mot Sverige.

Denne saken handler om:

Dermed fikk Roger Finjords jenter den verst tenkelige åpningen i OL-kvaliken, der Nederland og Sveits er de to øvrige motstanderne – og bare ett lag går til Rio-lekene.

– Vi slipper inn et «pissmål» etter tre minutter. Det er slik det er på det nivået her når man ikke følger med. Da taper man jevne kamper på slike ting, sier Caroline Graham Hansen, Norges beste spiller, til VG.

– Jeg følte at vi klarte å heve oss etter den scoringen, men til syvende og sist ble det avgjørende, legger hun til.

LES OGSÅ: Gulbrandsen: – Det er nå eller aldri

– Sympatidømming

Wolfsburg-spilleren var kreativ og leken, men svenskene lyktes fullt og helt med å stoppe alt Norge skapte – bortsett fra én gang. Da en lite kvarter gjensto måtte nemlig den svenske målvakten Hedvig Lindahl hente ballen ut av nettet, men dommer Bibiana Steinhaus blåste av for anrep på keeper. Kristine Minde rygget litt inn i nevnte Lindahl, og kaptein Maren Mjeldes scoring ble derfor annullert.

Det forstår Graham Hansen fint lite av.

– Det er helt latterlig at man har sånne dommere på det nivået her, hvor det blåses på ren sympati, sier Norges nummer 10 til VG, og fortsetter:

– Det er sympatidømming for damekeepere. Helt håpløst.

Slik spilles OL-kvaliken

Vinneren går til Rio.

2. mars:  Norge – Sverige: 0–1

2. mars: Sveits – Nederland: 3–4

5. mars: Norge – Nederland 4-1

5. mars: Sverige – Sveits 1-0

9. mars: Sveits – Norge

9. mars: Nederland – Sverige

21-åringen er overbevist om at det ikke hadde blitt blåst dersom duellen var mellom to utespillere, eller om det samme hadde skjedd i herrefotball. Det gjør henne bare enda mer forbannet.

– Dette var en kamp vi ikke fortjente å tape, sukker hun, før hun understreker at ingenting er avgjort. 

VG har forsøkt å få en kommentar fra kveldens dommere, men de ønsket ikke å gi intervju.

LES OGSÅ: Mjelde: – Enorm skuffelse om vi ikke kommer til OL

Hegerberg: – Vi slipper inn et altfor billig mål

De norske jentene hadde nok av sjanser til å komme tilbake etter marerittstarten. Emilie Haavi burde ha utlignet etter en halvtime, og et par minutter senere hadde Ada Hegerberg en gedigen mulighet, men det sto 1-0 til Sverige ved pause.

Også etter hvilen hadde Norge store muligheter, men det ville seg ikke, og til slutt var det altså våre venner i øst som kunne juble for seier. 

– Jeg skal ikke snakke noe om Sverige eller dommeren eller noe, for vi hadde egentlig dette i vår hule hånd. Det er vi som ikke gjør en god nok jobb til å ta tre poeng i dag, sier en skuffet Ada Hegerberg etter kampen. 

– Vi slipper inn et altfor billig mål som ikke er tillatt på dette nivået her, understreker Lyon-spissen.

LES OGSÅ: Vraket landslagskeeper føler seg diskriminert

Finjord: – Vi må vinne begge kampene som er igjen

Landslagstrener Roger Finjord var – som vanlig – svært pratsom etter tapet.

– Vi blir stresset og engstelige for 0-2. Rommene er der, men vi blir for unøyaktige, lyder deler av oppsummeringen hans.

Nordlendingen forteller videre at han er fornøyd med at laget klarer å skape en god del gode sjanser på en dårlig dag, men han erkjenner at OL-sjansene er svekket. 

– Faktum er at vi må vinne begge kampene som er igjen, konkluderer han, og avslutter:

– Spillerne er litt irriterte nå, og det har de grunn til, men de er veldig klare til å gå ut mot Nederland på lørdag og vinne med mer enn ett mål.

VG LIVE: Vi fulgte kampen direkte

PS: Lørdag er altså Nederland motstander. Kampen går på MAX klokken 19:30.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball