Hovedinnhold

Ordkrigen i gang foran kvartfinaledramaet

- Vi har vært bedre enn Norge i hele år

SVERIGES STORE STJERNE: Lotta Schelin var et eneste stort smil etter mandagens kamp mot England. Angriperen er trolig den største trusselen mot norsk avansement i morgen. Foto: Ulf Höjer/Aftonbladet
SVERIGES STORE STJERNE: Lotta Schelin var et eneste stort smil etter mandagens kamp mot England. Angriperen er trolig den største trusselen mot norsk avansement i morgen. Foto: Ulf Höjer/Aftonbladet
HELSINGFORS (VG) «Bring it on», skriver den svenske angrepsstjernen Lotta Schelin (25) i en tekstmelding til sin norske lagvenninne Ingvild Stensland (28) i franske Lyon.

Denne saken handler om:


Dermed er nervekrigen foran fredagens kvartfinale i EM i gang.

- Jeg ønsket henne bare lykke til og sa at jeg gleder meg til kampen. Hun vil tydeligvis fyre meg litt opp, men skal ikke få lov å harselere med oss nok en gang, sier Norges landslagskaptein Ingvild Stensland.

Les også:Vanskelig for Norge
Les også:Rønning jubilerer i kvartfinalen

Men Lotta Schelin gleder seg trolig mer til fredagens kvartfinale enn de norske jentene:

Verdensklasse

I januar scoret hun fire av Sveriges fem mål mot Norge i en treningskamp i Spania (1-5).

- Meldingen til Ingvild var bare en spøk. Det er noe vi gjør for å ha det litt morsomt mellom oss. Men jeg føler at Sverige har noe på gang nå. Vi har vært bedre enn Norge i hele år. Det er bare å se på resultatene, sier Lotta Schelin til VG.

VG LIVE:
Sverige - Norge fredag kl. 19!

- Samtidig er jeg forberedt på at fredagens kvartfinale vil bli en tøff kamp. Det er alltid et derby når vi møtes, legger hun til.

- Du gikk målløs av banen mot Norge i Enköping (0-1) rett før EM?

- Ja. Det var tydelig at Norge hadde lært av treningskampen i vinter. I Enköping hadde de en helt annen taktikk. Jeg fikk ikke de rommene jeg hadde sist vi møtte dem. Norge er også et typisk mesterskapslag. Likevel tror jeg at vi har mer selvtillit enn dem, sier Lotta Schelin.

Men Ingvild Stensland lar seg ikke skremme.

- Jeg kjenner Lotta veldig godt. Vi har spilt sammen både i IFK Göteborg og Lyon. Som angrepsspiller er hun i topp verdensklasse. Som person er hun en god venninne. Men hun skal ikke få lov å harselere med oss nå, slik hun gjorde i januar. Fredag skal vi la bena snakke, sier Ingvild Stensland.

Svensk fotballfeber

Mens Ingvild Stensland er skuffet over den manglende norske interessen rundt laget, koker det i Sverige. Under gruppespillet sørget de svenske fotballjentene for to nye seerrekorder hos svensk TV4.

Åpningskampen mot Russland (3-0) ble sett av 804 000 seere, mens hele 874 000 seere så den siste puljekampen mot England (1-1).

I Norge sendes kampene bare på Eurosport.

- Jeg synes det er trist at ingen norske riksdekkende kanaler vil vise våre kamper. Men slik er det bare, sier Ingvild Stensland.

Én norsk journalist

I går ble den norske treningen omkranset av ca. 25 svenske pressefolk, mens det bare var VG som var til stede av norske aviser.

- Det sier litt om forventningene norsk media har hatt til oss foran EM. Ingen forventet at vi skulle gå videre fra puljespillet, eller ha noen sjanse mot Sverige. Men jeg er mest skuffet at det norske publikumet ikke får sett kampene, sier landslagstrener Bjarne Berntsen - foran det som kan bli hans siste kamp som kvinnelandslagets trener.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball