Hovedinnhold

NRK legger inn bud på semifinalen til fotballjentene

LEGGER INN BUD: NRK håper å kunne sende de resterende kampene. Her jubler fotballjentene etter at Elise Hove Thornes sendte Norge i ledelsen i kveld. Foto: Scanpix
LEGGER INN BUD: NRK håper å kunne sende de resterende kampene. Her jubler fotballjentene etter at Elise Hove Thornes sendte Norge i ledelsen i kveld. Foto: Scanpix
(VG Nett) NRK gjør i kveld et siste forsøk på å få sendt resten av kvinnenes fotball-EM, etter at Norge i kveld sjokkerte Sverige og gikk videre til semifinalen.

Denne saken handler om:

Det er Eurosport som har rettighetene til å sende kampene, men NRK har likevel muligheten til å legge inn bud.

- Nå som Norge har prestert så godt, har vi i kveld lagt inn et bud for å se om vi kan sende semifinalen og finalen, sier NRKs sportssjef Rune Haug til VG Nett.

Det skapte store reaksjoner da NRK tidligere denne uken solgte rettighetene til fotball-VM.

LES OGSÅ:Knuste Sverige - videre til semifinalen

Lagt inn flere bud

NRK har tidligere lagt inn flere bud på kampene, men har ikke blitt enige med Det europeiske fotballforbundet (UEFA) og Eurosport, som forhandler på vegne av UEFA i Norge.

- Prisen har vært alt for høy for oss, desverre, sier Haug.

I kveld forsøkte han likevel med et nytt bud, men har lite håp om at det går i orden.

- Jeg har dessverre ingen tro på at det går, men på vegne av de norske lisensbetalerne gjør vi et siste, desperat forsøk, sier Haug.

Han regner med å få svar på budet i morgen.

NRK har uansett sikret seg radiorettighetene til både semifinalen og finalen.

VGDEBATT:Hva mener du? Bør NRK kjøpe rettighetene?Diskutér videre her.

Støtte av fotballforbundet

Han har fotballpresident Sondre Kåfjord med på laget. I Aftenposten fredag sa Kåfjord at han håper at NRK vil sette seg rundt forhandlingsbordet med UEFA én gang til.

- Det vil være veldig synd om disse kampene ikke blir sendt. Vi snakker om Norges desidert største kvinneidrett, et landslag som er i verdenstoppen, og som har klare ambisjoner om å gjøre det bra i Finland. Enkelte av sluttspillkampene Norge har spilt, har hatt over en halv million seere, sa Kåfjord til avisen.

TV 2 har ingen ønsker om å sende de siste EM-kampene.

Tyskland i semifinalen

Etter fredagens 3-1-seier venter Tyskland i mandagens semifinale for de norske fotballjentene.

Et selvmål og scoringer av Anneli Giske og Cecilie Pedersen sendte Norge opp i 3-0-ledelse. Sverige reduserte på tampen, men Norge hadde god kontroll og rodde i land seieren.

Det var til stor fortvilelse for den svenske TV4-eksperten Pontus Kåmark som på forhånd hadde kritisert det norske laget.

- Dette var et skikkelig mageplask. Jeg ser ingen som har spilt godkjent i en slik match - så dårlig er lag innsatsen, sier Kåmark ifølge Aftonbladet.

Du kan uansett følge både semifinalen og finalen live på VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball