Hovedinnhold

Norge klarte ikke å stoppe Marta

...nå må de norske jentene slå Australia på onsdag for å nå en kvartfinale

SAMBAFOTBALL: Trine Rønning kunne ikke annet enn deppe etter at Rosana og Marta sammen sørget for 3-0 seier til de brasilianske jentene i kveld. Foto: AFP
SAMBAFOTBALL: Trine Rønning kunne ikke annet enn deppe etter at Rosana og Marta sammen sørget for 3-0 seier til de brasilianske jentene i kveld. Foto: AFP
(VG Nett) (Brasil - Norge 3-0) De norske jentene maktet ikke å stoppe Brasils superstjerne Marta.

Denne saken handler om:

Kveldens VM-kamp i Wolfsburg ble en lite severdig opplevelse sett med norske øyne. Lite stemte for de norske jentene som ikke klarte å stoppe Brasils lille tekniker Marta.

Norge gikk ut i et forrykende tempo i første omgang, men klarte å skape oppsiktsvekkende lite framover.

- Vi er fornøyde med mye av det vi gjør. Men Brasil er veldig effektive. Vi må juster litt bakover i neste kamp (Australia onsdag), sier landslagssjef Eli Landsem til NRK rett etter kampslutt.

Kampens første mål kom etter 22 minutter - på Brasils aller første målsjanse.

Maren Mjelde ble fintet på rompa av Brasils superstjerne Marta. Fra 7-8 meter satte hun ballen hardt ned ved stolperota. Ingrid Hjelmseth i det norske målet hadde ingen mulighet til å ta det velplasserte skuddet.

Norge tettet igjen fram til pause og slapp ikke til flere sjanser enn Rosanas knallskudd fra 25 meter som Hjelmseth slo over.

Marerittåpning

Andre omgang startet på verst mulig måte for de norske jentene. Tre minutter - og to kjappe scoringer av Marta og Rosana gjorde at kampen i realiteten var avgjort etter 48 spilte minutter.

Etter bare ett minutt av andre omgang får Marta ballen på venstresiden på midtbanen. Hun setter fart og parkerer Marita Skammelsrud Lund. Deretter skjærer hun inn i banen og slår tversover til Rosana, som er iskald og setter ballen enkelt i lengste hjørne.

Og bare to minutter senere kommer nok en kalddusj.

Marta scorer sitt andre mål i kampen etter horribelt forsvarsspill av Norge. Ingvild Stensland klarerer ballen rett i en Brasil-spiller, og ballen havner hos Mjelde som serverer et svakt tilbakespill til Hjelmseth. Hun kommer ut, men bommer på ballen. Ballen havner hos Marta som kaldt og rolig setter ballen i mål fra åtte meter.

- Det kom to kjappe i starten av andre omgang. Vi startet første omgang bra, og følte vi hadde bra kontroll. Dette var skuffende, sier kaptein Stensland til NRK etter kampen.

Må slå Australia

Uansett hvor mye Norge hadde tapt mot brasilianerne, går Norge videre med seier mot Australia i Leverkusen.

Og det er oppgaven som venter for å hindre at Norge for første gang må reise hjem fra et VM-sluttspill allerede etter gruppespillet.

Brasil slo Norge for tredje gang på rad i sluttspill. Marta har scoret i alle tre, og Norge har ikke slått brasilianerne siden bronsekampen i Atlanta-OL for 15 år siden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball