Hovedinnhold

Lillestrøm-jentene dro fra gullfest til gullfest

FORNEBU/HOTEL BRISTOL (VG) (LSK Kvinner-Trondheims-Ørn 3-1) Champagnefeiringen på cupfinalebanketten ble ren oppvarming for Lillestrøm-jentene.

Denne saken handler om:

For etter den obligatoriske samlingen for vinnere og tapere etter cupfinalen, skulle  LSK-spillerne dra videre til Lillestrøm for å feire triumfen på hjemmebane.

- Det blir en skikkelig fest med fansen og venner. Det kommer til å ta helt av i natt, var beskjeden fra Isabell Lehn Herlovsen.

Så hadde de også to grunner til å feire sammen med hele NFF-familien.

<p>GULLJENTENE: Mimmi Löfwenius (t.v.), Isabell Herlovsen og Lene Mykjåland scoret hvert sitt mål for Lillestrøm i cupfinalen og hadde god grunn til å feire på banketten lørdag.<br/></p>

GULLJENTENE: Mimmi Löfwenius (t.v.), Isabell Herlovsen og Lene Mykjåland scoret hvert sitt mål for Lillestrøm i cupfinalen og hadde god grunn til å feire på banketten lørdag.

Foto: Trond Solberg, VG

– Å vinne cupen og serien samme år er det ikke mange som gjør. Det sier litt om kvaliteten i dette laget. Nå er jeg veldig glad, sier Lillestrøm-spissen.

På banketten skålte hun i champagne med målscorerne Mimmi Löfwenius og Lene Mykjåland.

Men dagen startet dårlig for Lillestrøm-jentene i Telenor Arena. Trondheims-Ørn var svært effektive da trønderne så ut til å hente hjem sin niende cuptittel. For etter at LSK Kvinner hadde hatt et par muligheter i starten, var det mange som så Tina Fremos suser fra 20 meter i det 23. minutt i mål. Nora Neset Gjøen reddet mesterlig.

Det var et varsel om hva som skulle komme.
Fire minutter senere fikk Lisa-Maria Karlseng Utland gå opp alene og heade ballen i mål.

I 1. omgang var LSK-kvinnene upresise og slurvet med pasningene. Flere unødvendige balltap på egen banehalvdel gjorde at Trondheims-Ørn - forøvrig i sin 15. (!) cupfinale - fikk spille på seg selvtillit.

Trener Monica Knudsen var ikke spesielt imponert over de første 45 minuttene.

- Jeg var ikke spesielt glad, for å si det sånn. Men jeg visste at vi har snudd kamper før, at vi har gode spillere som evner å gjøre bra ting. Da flere sto frem og vi vant duellene ble det bra til slutt, sier Knudsen til VG.
- Var du noengang i tvil om seieren?
- Nei, aldri.

Skjebnesvangert bytte

LSK Kvinner hadde flere sjanser til å score, men stopperne Solfrid Andersen Dahle og Inger Ane Hole var både gode og heldige i Trondheims-Ørn-forsvaret.
Men i pausen, på stillingen 1-0 til trønderne, måtte Trondheims-Ørn-trener Thomas Sandø Dahle ta ut kona Solfrid. Og da gikk luften ut av trønderne.

I løpet av to minutter snudde Lillestrøm kampen. Etter et flott angrep i det 56. minutt spiller LSK seg gjennom Ørn-forsvaret. Isabell Lehn Herlovsen spiller ballen til Lene Mykjåland som alene med keeper, kan sette inn utligningen.

- Vi begynte litt i feil ende og vant ikke duellene. Det ble litt nervøst til å begynne med, sier Mykjåland.

- Jeg kan ikke huske å ha scoret et så viktig mål før! Det var en skikkelig tøff kamp, og Trondheims-Ørn ga oss skikkelig motstand. Heldigvis hevet vi oss i andre omgang, sa Mykjåland til NRK etter at gullet var i boks.


I 58. minutt er Herlovsen igjen servitør. Hun slipper ballen til Mimmi Löfwenius som sender ballen i mål.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

<p>MER GULL: Her jubler Lillestrøm-jentene etter 2-1-målet som gjorde sesongen komplett med både serie- og cupgull.</p>

MER GULL: Her jubler Lillestrøm-jentene etter 2-1-målet som gjorde sesongen komplett med både serie- og cupgull.

Foto: Jostein Magnussen, VG

Herlovsen involvert i alt

Etter å ha lagt opp til to mål, satte Herlovsen endelig inn sitt første. 3-1-målet kom ved en tilfeldighet. Spissen blir truffet i kroppen av ballen og den trillet inn bak keeper Kristine Nøstmo. Da var det spilt 76 minutter.

I fjerde finaleforsøk på 2000-tallet lyktes det endelig Lillestrøm-kvinnene å hente hjem cupmestertittelen. Etter 2-1-seieren mot Trondheims-Ørn i ettermiddag har LSK Kvinner gjort rent bord med både cup- og seriemesterskap.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HEVET POKALEN: LSK Kvinners kaptein Marita Skammelsrud Lund og resten av laget kan juble for NM-gull på Telenor Arena. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
HEVET POKALEN: LSK Kvinners kaptein Marita Skammelsrud Lund og resten av laget kan juble for NM-gull på Telenor Arena. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud

VGs SPILLERBØRS PÅ CUPFINALEN

Terning: 4

Sjanser: 5-4

Dommer: Emilie Rodahl Dokseth, Bækkelaget – 3 poeng. Ilddåp for 22-åringen i Norges største enkeltkamp, men klarte ikke oppgaven helt. Overså et par store situasjoner.

LILLESTRØM (4-4-1-1):

Nora Neset Gjøen – 4

Ingrid Moe Wold – 3

Marita Skammelsrud Lund – 6

Anna Westerlund – 5

Marit Sandvei – 6

Mimmi Löfwenius – 6

Isabell Bachor – 5

Lene Mykjåland – 8 BB

Emilie Bosshard Haavi – 6

Madeleine Giske – 4

Isabell Herlovsen – 7

TRONDHEIMS-ØRN (4-3-3):

Kristine Nøstmo – 5

Camilla Åseng – 4

Solfrid Andersen Dahle – 7

Inger Anne Hole – 5

Mali Lilleås Næss 4

Kristine Haugen – 4

Andrea Eimstad Haugstøyl – 4

Guro Reiten – 5

Maria Olsvik – 6

Lisa-Marie Karlseng Utland – 6

Tina Fremo – 5

INNBYTTERE:

Marit Clausen – 3

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball