Hovedinnhold

Landslagsspiller skal ha blitt kastet ut av klubblaget

Woods: - Dette er blåst ut av alle proporsjoner

KASTET UT: Lisa-Marie Woods har blitt fristilt av sin australske klubb etter å ha brutt disiplinærkoder. Her under en landskamp for Norge mot Makedonia i 2010. Foto: Lise Åserud, Scanpix
KASTET UT: Lisa-Marie Woods har blitt fristilt av sin australske klubb etter å ha brutt disiplinærkoder. Her under en landskamp for Norge mot Makedonia i 2010. Foto: Lise Åserud, Scanpix
(VG Nett) Den tidligere Stabæk-spilleren Lisa-Marie Woods har blitt kastet ut av sin australske klubb Perth Glory på grunn av brudd på disiplinærkoder.

Denne saken handler om:

- Norske Lisa-Marie Woods og Emma Kete fra New Zealand har blitt frigitt og informert om at de står fritt til å returnere hjem eller søke alternative løsninger med andre klubber, skriver organisasjonen Football West som styrer Perth Glory. Det melder Aftenposten.

- Regler er brutt

Etter å blitt kåret til årets spiller i 2010 da hun spilte for Stabæk dro Woods videre til den danske klubben Fortuna Hjørring. I Danmark rakk hun å notere seg for femten nettkjenninger før turen altså gikk videre til Australia.

LES OGSÅ: Eide blir Stabæk-trener

Hun spilte for sin nye klubb for første gang den 3. desember, for kun fire dager siden. Da tapte Perth Glory hele 11-0 mot Sydney. Bare dager etter må både Woods og Emma Kete finne seg nye klubber. Klubben skriver videre at fristillingen handler om oppførsel.

- Atleter som spiller på aller høyeste nivå er hele tiden i søkelyset, og de må forholde seg til regler om oppførsel. Når disse reglene blir brutt, og misbrukt, da er det nødvendig å reagere raskt og rettferdig for å opprettholde harmonien i laget, skriver Football West-sjef Peter Hugg.

- Tok selv initiativ til å avslutte kontrakten

VG Nett har ikke lyktes å komme i kontakt med Lisa-Marie Woods, men den nå fristilte spilleren skriver følgende på sin åpne Facebook-profil:

- Ikke noe å uroe seg for. Dette er blåst veldig opp og ikke i nærheten av dramatisk for min del. Og slapp av jeg har ikke vært på byen eller kranglet under trening eller kamp, som legger til at hun ler av det hele og hevder hun selv tok initiativ å avslutte kontrakten.

LES OGSÅ: Matchvinner-Grønli sendte slengkyss til Røas keeper

I tillegg har Woods hyppig brukt nettsamfunnet Twitter til å fortelle hva hun selv tenker om saken.

- Dette er definitivt blåst ut av alle proposjoner, skrev Lisa-Marie Woods på nettsamfunnet i 12.30-tiden, før hun fortsetter:

LES OGSÅ: Caroline (16) kan tjene like mye som eliteseriegutta

- Jeg ønsker ikke å gå inn i detaljer for da blir jeg nødt til å nevne navn. Men jeg kan si at jeg selv tok initiativ for å bli fristilt fra kontrakten for å gi meg selv bedre muligheter, skriver Woods, før hun kl 13.15 følger opp:

- Jeg gir all min støtte til Emma Kete. Hun har ikke gjort noe galt. Hun er en kjempegod spiller og person.

- Alltid i landslagsdiskusjonen

Trener for kvinnelandslaget Eli Landsem har ennå ikke fått satt seg ordentlig inn i saken når VG Nett ringer. Hun håper landslagsaktuelle Woods finner seg en ny klubb.

SKAL SNAKKE MED WOODS: Lisa-Marie Woods har blitt fristilt fra sin australske klubb Perth Glory. Eli Landsem har ikke snakket med Woods og håper den tidligere Stabæk-spilleren skaffer seg en ny klubb snart. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
SKAL SNAKKE MED WOODS: Lisa-Marie Woods har blitt fristilt fra sin australske klubb Perth Glory. Eli Landsem har ikke snakket med Woods og håper den tidligere Stabæk-spilleren skaffer seg en ny klubb snart. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix

- Jeg må få høre og snakke med henne, så jeg har ikke noen kommentar til dette akkurat nå, sier Landsem til VG Nett om saken. Lisa-Marie Woods var ikke tatt ut i forrige landslagstropp.

- Hun er jo alltid i landslagsdiskusjonen, men denne gangen hadde hun akkurat dratt til Australia, forteller Landsem videre.

- Bør hun skaffe seg en ny klubb kjapt med tanke på landslagsspill?

- Det bør hun jo uansett, uavhengig av landslagsspill eller ikke, avslutter Landsem.

Woods' tidligere trener i Stabæk Roger Finjord ønsker ikke å kommentere saken ovenfor VG Nett.

LES OGSÅ: Røa-stjerne jaktes av toppklubber fra USA og Sverige

Fotballpresident Yngve Hallén hadde idag ikke anledning til å kommentere saken, men informasjonssjef Svein Graff sier til VG Nett at landslagsledelsen nå må ta kontakt for å forhøre seg om hva som har skjedd.

- Det er naturlig for ledelsen å snakke med spilleren. Dette er første og fremst et forhold mellom spiller og klubb. Men så lenge hun er aktuell landslagsspiller er det naturlig for ledelsen å snakke med henne. Vi må kartlegge klubbsituasjonen hennes med tanke på en plass i landslagsstroppen, sier informasjonssjef i NFF, Svein Graff til VG Nett.

Kete stoler på at alt kommer frem

- Forlater Perth med hodet høyt hevet. Kommer til å savne jentene, skriver Perth Glory-spilleren Emma Kete på nettsamfunnet Twitter, som sammen med Woods ble fristilt.

Samme Kete følger opp med følgende melding på Twitter tre timer senere:

- Jeg gjorde ingenting. Stoler på at alt vil komme frem. Vent.

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball