Hovedinnhold

Landsem tar over herrelag i 4. divisjon

* Klubbleder: – Flertallet av spillerne mente dette var positivt
* Landsem: – Hvilket kjønn jeg trener spiller ikke så stor rolle

Oslo 20120919. Landslagstrener Eli Landsem. Det norske damelandslaget møter onsdag Island i landskamp mot Island på Ullevaal Stadion. Norge vant 2-1. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Oslo 20120919. Landslagstrener Eli Landsem. Det norske damelandslaget møter onsdag Island i landskamp mot Island på Ullevaal Stadion. Norge vant 2-1. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix
20 år etter at hun ledet Rælingen-guttene i 3. divisjon, er Eli Landsem (52) tilbake som herretrener på Romerike.

Denne saken handler om:

– Nå hadde jeg lyst til å gjøre noe annerledes. Jentene er litt sånn «been there, done that», sier Landsem til VG.

Hun ble ansatt som kvinnelandslagstrener høsten 2009 og ledet blant annet Norge til VM to år senere før det i oktober 2012 ble klart at kontrakten ikke ble forlenget.

Etter en pause fra treneryrket ble det tirsdag kveld klart at Landsem den kommende sesongen skal lede Fjellhamars fotballherrer i 4. divisjon.

– Dette passet godt nå siden jeg også bor i Lørenskog. Laget rykket ned i år, så målet er å komme fort opp igjen, sier Landsem som for 20 år siden trente Rælingens gutter i 3. divisjon.

Odden blir assistent

– Hva er den største forskjellen på å trene gutter og jenter?

– Det er mye det samme. For meg handler det om å behandle mennesker, men de har kanskje ikke de samme reaksjonsmønstrene, og guttene har høyere selvtillit. På godt og vondt. Jentene er flinke til å følge det man sier og innfri krav. Guttene er nok litt annerledes der, men erfaringsmessig er det veldig ålreit med begge deler. Jeg trives med å jobbe med mennesker på feltet. Kjønn spiller ikke så stor rolle.

<p>1994: Eli Landsem som Rælingen-trener.<br/></p>

1994: Eli Landsem som Rælingen-trener.

Foto: Sjak R. Haaheim, VG

Landsem synes det er merkelig at ikke flere herreklubber benytter seg av kompetansen til kvinnelige fotballtrenere. I Fjellhamar blir hun sjefen til Jan Aksel Opsahl Odden som har trent flere lag i Toppserien for kvinner i tillegg til blant annet Kjelsås i 2. divisjon.

– Vi har hatt kontakt hele veien siden jeg var med Fjellhamar på treningsleir i vinterferien. Jeg kjenner litt til spillerne, men i utgangspunktet er det Jan Aksel som skal sette stallen. Jeg trener de jeg får utlevert, sier Landsem og smiler.

Spurte spillerne

Styremedlem Jarle Nummestad i Fjellhamar FK forteller at klubbledelsen tok en runde med spillergruppen før man falt ned på å ansatte Landsem.

– Flertallet mente dette var positivt. Eli har fotballfaglig kompetanse få andre i 4. divisjon kan skilte med. I tillegg står hun for positive verdier når det gjelder treningskultur. Hun har også sagt seg villig til å bidra inn mot vår satsing på damefotball og være en sparringspartner der, sier Nummestad.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball