Hovedinnhold

Innbytter Hansen med to overtidsmål

SCORET TO: Hege Hansen scoret to da Norge slo Bulgaria 3-0 i EM-kvalifiseringen lørdag. Her er hun i aksjon for Arna-Bjørnar i 4-3-serien mot LSK Kvinner. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
SCORET TO: Hege Hansen scoret to da Norge slo Bulgaria 3-0 i EM-kvalifiseringen lørdag. Her er hun i aksjon for Arna-Bjørnar i 4-3-serien mot LSK Kvinner. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
Innbytter Hege Hansen trygget i havn Norges 3-0-seier borte mot Bulgaria med to mål på overtid i EM-kvalifiseringen for kvinner lørdag. Seieren gir fortsatt håp om norsk EM-plass.

Denne saken handler om:

Det norske kvinnelandslaget var klart best i bulgarske Lovetsj, men slet lenge med å sette ballen i mål. De norske gjestene gikk mot en ettmålsseier, men innbytter Hansen ordnet til slutt en klar bortetriumf helt på tampen.

21-åringen kom på banen som innbytter i det 84. minutt og kort tid senere var hun tomålsscorer for Norge. Målene kom etter innlegg fra Emilie Haavi og Elise Thorsnes.

Tidligere i kampen hadde Klepp-spiller Gry Tofte Ims sendt Norge i føringen etter 70 minutter. 26-åringen roet med det nervene på den norske benken, som hadde vært vitne til flere forspilte sjanser mot ett tamt bulgarsk lag.

- Ingen stor forestilling

Landslagssjef Eli Landsem var fornøyd med at det ble seier i årets første kvalifiseringskamp, men hun syntes ikke prestasjonen var god nok.

- Det er deilig med seier i en så viktig kamp, men det var ingen stor forestilling av oss. Det var en del spillere som var preget av stundens alvor. Vi skapte brukbart med sjanser, men stanget og stanget. Det ble lite flyt, sa Landsem til NTB.

Norge står med ni poeng og er nummer tre etter fem spilte kvalifiseringskamper i gruppe 3. Lørdagens seier var viktig etter en skjev start på den lange veien mot et EM-sluttspill. Eli Landsems lag har tre seirer og to tap å vise til så langt.

Ungarn neste

Island topper gruppen med 13 poeng etter like mange spilte kamper som Norge. Islendingene spiller sin neste kamp mot Belgia onsdag. Belgierne er nummer to med elleve poeng.

Onsdag venter nok en avgjørende kamp for kvinnelandslaget borte mot Ungarn. I motsatt oppgjør vant de norske jentene 6-0 på eget gress.

- Det blir en ny kamp og nye muligheter. Ungarn kjenner vi godt. Vi spilte mot dem på Algarve og møtte dem hjemme i fjor høst, sa Landsem.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball