Hovedinnhold

Hooper skremte USA

Charmaine Hooper scoret to ganger da Canada møtte VM-favoritten USA søndag, og viste igjen at hun er en spiss i verdensklasse. Hun er spilleren å se opp for når Norge møter canadierne i VM sankthansaften.

Denne saken handler om:

Hooper kunne ikke hindre at USA vant 4-2 i sin siste oppkjøringskamp foran mesterskapet på hjemmebane. Hele 23 325 tilskuere så kampen der også keeper Karina LeBlanc imponerte for canadierne.

Mia Hamm, Tiffeny Milbrett, Kristine Lilly og Cindy Parlow scoret for USA, men Hooper var kampens forgrunnsfigur. Hun nikket inn kampens første mål på overlegg fra Janette Haas etter sju minutter, og utlignet til 2-2 da hun tok ned et langt framspill, lurte Carla Overbeck med en overstegsfinte og skjøt i mål ved nærmeste stolpe i det 44. minutt. USA var uten baklengsmål i seks kamper på rad før Hooper slo til.

I februar scoret Hooper begge mål da et sammensatt verdenslag slo USA 2-1 i en oppvisningskamp i forbindelse med VM-trekningen. Hooper, som i 1993 scoret 17 mål på 13 seriekamper for Donn i norsk toppserie, har mye å hevne i kampen mot Norge. For fire år siden ble det norsk 7-0-seier i gruppespillet i VM i Sverige, et resultat som innebar at Canada ikke kvalifiserte seg til OL i nabolandet USA.

Norge skal i VM møte Russland, Canada og Japan i gruppespillet. USA kan bli motstander først i en eventuell finale eller bronsekamp.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball