Hovedinnhold

Hansen og Hegerberg-søstrene reddet Norge

Søstrene Ada og Andrine Hegerberg vendte kampen med hvert sitt mål da Norge slo Canada 2-1 i U20-VM i fotball torsdag.

Denne saken handler om:

Begge målene kom etter forarbeid av en storspillende Caroline Graham Hansen (17), som i likhet med Hegerberg-søstrene er Stabæk-spiller.

Seieren i nøkkelkampen gjør at Norge trolig tar seg videre til kvartfinale. Det skjer om det norske laget slår gruppens jumbolag Argentina mandag, og Canada ikke samtidig slår de hittil suverene nordkoreanerne.

- Det var utrolig viktig med seier i dag, og jeg er spesielt glad for at vi klarte å gjennomføre en slik snuoperasjon. Jeg er imponert over arbeidsmoralen. De sto på i 90 minutter og rodde dette i land, sa landslagstrener Jarl Torske til fotball.no.

Norge var det beste laget i en god og spennende kamp torsdag, men Canada kom til mange store sjanser i første omgang, da Jenna Richardson og Adriana Leon skapte problemer for det norske forsvaret.

Straffemiss

Ada Stolsmo Hegerberg kunne ha sendt Norge i ledelsen, men hun misbrukte straffesparket i det 19. minutt etter at Melissa Bjånesøy ble felt. Skuddet var for løst, og Sabrina D'Angelo reddet.

Canadierne utnyttet missen og kom alene med keeper Nora Neset Gjøen to ganger mot slutten av omgangen. Annen gang fikk Richardson ballen i mål, og Canada gikk til pause med ledelse.

- I pausen fokuserte vi på å få humøret opp igjen. Vi gjorde en del grep, og det ble klaff, sa Jarl Torske.

Ada Hegerberg gjorde opp for straffemissen da hun i det 52. minutt utlignet etter et flott raid av Caroline Graham Hansen. 17-åringen føk forbi flere canadiske spillere og serverte et nesten ferdigscoret innlegg som Hegerberg slo i tomt mål fra noen centimeters hold.

Herjet

Hansen fortsatte å herje med motstanderne og skapte sjanser både for seg selv og andre. Til sist var det storesøster Hegerberg som ble matchvinner etter et Hansen-raid 11 minutter før slutt. Venstrebeinsskuddet fra like utenfor 16-meterstreken føk inn i hjørnet.

- Det var så deilig å få til det skuddet. Jeg og Ada og pappa har trent på det sikkert 40 ganger om dagen i mange år, sa matchvinneren til fotball.no.

Canada har fortsatt 2.-plassen i gruppen på bedre målforskjell enn Norge, men i siste runde skal Norge møte et argentinsk lag som har 0-15 på sine to første kamper. Canada møter Nord-Korea, som knuste Argentina 9-0 med fem mål av Kim Un-hwa og tre av Kim Su-gyong.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball