Hovedinnhold

Kongsvinger-treneren trekker seg

Lokalavisen: - Dette kom som en bombe

FERDIG: Trond Amundsen trakk seg som KIL-trener i dag. Foto: Scanpix
FERDIG: Trond Amundsen trakk seg som KIL-trener i dag. Foto: Scanpix
(VG Nett) KIL-trener Trond Amundsen har overraskende valgt å gå av etter bare fem serierunder og fem måneder totalt som hovedtrener på Gjemselund.

Denne saken handler om:

Amundsen ble hentet fra Løv-Ham og ansatt som trener i Kongsvinger før sesongen 2010. Nå har han allerede valgt å trekke seg med umiddelbar virkning.

Nyheten ble offentliggjort på klubbens hjemmeside mandag.

Klubben skal ha en pressekonferanse på Gjemselund klokken 14.30 i ettermiddag om saken. Før det ønsker ingen av partene å uttale seg om saken. Amundsen vil vente til pressekonferansen med å fortelle bakgrunnen for hvorfor han trekker seg.

Tynn stall

Trond Amundsen var før sesongen ikke tilfreds med bredden i stallen og uttrykte bekymring for dårlig dekning. Dette kan ha vært utløsende for hans beslutning om å trekke seg.

NOK ER NOK: Trond Amundsen skal ha gitt styret beskjed før helgen at han ville trekke seg. Foto: Scanpix
NOK ER NOK: Trond Amundsen skal ha gitt styret beskjed før helgen at han ville trekke seg. Foto: Scanpix

KIL har ikke økonomi til å hente inn nye spillere, og fikk før helgen to nye langtidsskader i Magne Sturød og Kai Olav Ryen.

VG-DEBATT:Exiten diskuteres her!

KIL vant på bortebane mot Hønefoss søndag kveld, og det var klubbens første seier på fem forsøk etter comebacket i eliteserien. I mediene er det blitt spekulert i om motstanderens trener, Ole Bjørn Sundgot, ville bli den første treneren som måtte forlate sin post.

Derfor var det overraskende at Amundsen leverte inn sin egen oppsigelse etter at tapsrekken ble snudd. Ifølge lokalavisen Glåmdalen ble KIL-styret informert om Amundsens ønske allerede før helgen.

- Dette kom som en bombe. Lyn fra klar himmel. Amundsen har ikke hatt mistillit i spillergruppa eller i teamet rundt laget som vi har oppfattet, sier sportsleder i Glåmdalen, Mona Trandum til VG Nett.

Eide overtar igjen?

Også spillerne skal ha vært intetanende om at hovedtreneren ville gå av. Øyvind Eide tok over da Tom Nordlie gikk til Fredrikstad i august i fjor, og samme Eide vil nå etter all sannsynlighet lede laget mot LSK om to dager.

Vet du noe om denne saken? TIPS VG Netts journalist her!

PRESSEMELDINGEN: KIL melder mandag formiddag at Trond Amundsen trekker seg. Foto:
PRESSEMELDINGEN: KIL melder mandag formiddag at Trond Amundsen trekker seg. Foto:

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball