Hovedinnhold

NFF om kampfiksingsforsøket i Sverige: – Viktig påminnelse

<p>KAMP UTSATT: Storkampen mellom AIK og IFK Göteborg er utsatt etter mistanker om kampfiksing. </p>

KAMP UTSATT: Storkampen mellom AIK og IFK Göteborg er utsatt etter mistanker om kampfiksing. 

Foto: Adam Ihse, TT / NTB scanpix
Kommunikasjonssjef i Norges Fotballforbund, Yngve Haavik, mener kampfiksingsforsøket i Sverige er en viktig påminnelse om at arbeidet mot denne typen hendelser må prioriteres.

Denne saken handler om:

Tidlig torsdag kom nyheten om at kampen mellom AIK og IFKGöteborg har blitt utsatt på grunn av forsøk på kampfiksing.

Grunnen er at ukjente personer tok kontakt med en AIK-spiller og ba ham bidra til å tape kampen med vilje mot betaling.

Har du lest? NFF ettergår påstander om kampfiksing etter linjemann-angrepet

Spilleren meldte fra om hendelsen til både klubbledelse, politi og det svenske fotballforbundet. Konsekvensene er at storkampen i Allsvenskan er utsatt.

Kommunikasjonssjef i Norges Fotballforbund Yngve Haavik sier til VG at NFF har et godt samarbeid med Lotteritilsynet, som blir koblet inn om det skjer noe mistenksomt rundt kamper i Norge.

<p>Kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik.</p>

Kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik.

Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

– Vi kobler automatisk inn Lotteritilsynet dersom vi blir gjort kjent med mistenkelige forhold rundt norske kamper. De har spesialkompetanse på dette feltet, sier Haavik til VG.

Haavik har ingen konkrete mistanker om kampfiksing i norsk fotball og sier at NFF, sammen med Lotteritilsynet, Norsk Tipping og klubbene, kontinuerlig jobber mot manipulering av resultater.

– Vi har ingen mistanker om kampfiksing i Norge og heller ingen grunn til å tro at denne saken har forgreninger til norsk fotball, sier Haavik.

– Men saken i Sverige er en viktig påminnelse om at dette er et kontinuerlig arbeid som må prioriteres. Kampfiksing strider mot alt i idretten og kan ikke få slå rot, fortsetter han.

Det svenske politiet etterforsker nå saken. AIK sier at ingen av spillerne får lov til å uttale seg. De vil heller ikke opplyse om hvem den aktuelle spilleren er, eller utdype om flere spillere har fått tilbud om å delta i kampfiksing.

Kampen er utsatt, men det er ikke bestemt når den eventuelt skal spilles. 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball