Hovedinnhold

- Mistenkt Ull/Kisa-spiller kjenner seg ikke igjen i anklagene

INN FOR Å FORKLARE SEG: Leder for fotball i Ull/Kisa, Cato Strømberg, på vei inn til møte med Norges Fotballforbund i forbindelse med kampfiksingssaken. Strømberg sier de har hatt et møte med den mistenkte spilleren i klubben som ikke kjenner seg i anklagene. FOTO: TERJE BRINGEDAL/VG
INN FOR Å FORKLARE SEG: Leder for fotball i Ull/Kisa, Cato Strømberg, på vei inn til møte med Norges Fotballforbund i forbindelse med kampfiksingssaken. Strømberg sier de har hatt et møte med den mistenkte spilleren i klubben som ikke kjenner seg i anklagene. FOTO: TERJE BRINGEDAL/VG
(VG Nett) Ull/Kisa har i dag vært i møte med Norges fotballforbund for å forklare seg om den angivelige kampfiksingen.

Denne saken handler om:

Tips oss

Hjelp oss å granske Fotball-Norge

Søndag 8. juli 2012 ble det avslørt to kamper i 1. og 2. divisjon hvor det har vært mistanke om resultatmanipulering.

Har du tips om andre kamper som har vært utsatt for resultatmanipulering?
Tips VG!

Rett før klokken 15 mandag ankom leder for fotballavdelingen i Ull/Kisa, Cato Strømberg, Ullevaal. Der skulle han forklare seg for Norges Fotballforbund og få informasjon om anmeldelsen NFF leverte til politiet tidligere på dagen.

- Jeg regner med vi får mer info om hva dette handler om på møtet. Vi har overhodet ingen mistanke om at det har foregått noe sånt, og vi ønsker som alle andre å komme til bunns i det som har skjedd, sier Strømberg til VG Nett.

Organisert av balkansk mafia

Ull/Kisa er en av to klubber som foreløpig er involvert i kampfiksingssaken. Søndag ble 1. divisjonsoppgjøret mellom Ull/Kisa og HamKam avlyst etter mistanke om kampfiksing.

BAKGRUNN: 1. divisjonskamp avlyst grunnet mistanke om kampfiksing

Den andre involverte klubben, Follo, valgte selv å ta kontakt med NFF etter et anonymt tips om kampfiksing i forbindelse med 4-3-tapet for Østsiden 24. juni. I denne kampen gjennomførte Østsiden en imponerende snuoperasjon med fire mål de siste 30 minuttene.

Representanter for Follo var i møter med NFF klokken tolv mandag ettermiddag.

En balkansk mafia med nær tilknytning til Sverige skal være de som står bak påstått kampfiksing i Norge, ifølge fotballforbundet.

- NFF har mottatt opplysninger om at et eksjugoslavisk miljø med utspring i Sverige skal være involvert. Informasjonen kan være riktig eller gal. Jeg kan i øyeblikket ikke si noe om det før vi har gått våre runder med politiet, sa generalsekretær i NFF Kjetil Siem etter gårsdagens pressekonferase.

Kjenner seg ikke igjen i anklagene

NFF har konkrete mistanker mot tre spillere i Ull/Kisa og Follo. Den mistenkte Ull/Kisa-spilleren har vært i møte med klubben etter saken kom opp.

- Vi har hatt et møte med ham, og han kjenner seg absolutt ikke igjen i disse anklagene. Han vil fortsette med vanlig aktivitet i klubben, sier Strømberg.

Klubben har ikke vurdert å offentliggjøre navnet på den aktuelle spilleren for å hindre spekulasjoner.

- Vi har en spillegruppe på 20 mann og nå skal vi stå sammen i dette, sier Strømberg som frykter at klubben skal bli dratt inn i en skandale.

- Hvis det er hold i dette, så er det en katastrofe både for klubben og for Fotball-Norge, sier han.

Leverte anmeldelse

Klokken tolv leverte leder i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén, en anmeldelse til Oslo-politiet. NFF har bedt politiet etterforske flere enkeltspillere.

Seksjonssjef for finans- og miljøkriminalitet Gro Smogeli ved Oslo politidistrikt møtte mandag Norges Fotballforbund.

- Vi har hatt et møte med Norges Fotballforbund. Vi undersøker nå om det er et straffbart forhold, sier Smogeli til VG Nett.

- Vi må gjøre litt grunnarbeid, før vi finner ut om dette er et straffbart forhold. Vi må gjøre en strafferettslig vurdering av dette og om det er Oslo eller andre politidistrikt som skal etterforske saken, sier seksjonssjefen.

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball