Hovedinnhold

Lundekvams historie «ryster Premier League»

SKAPER OVERSKRIFTER: Claus Lundekvams uttalelser til blant andre VG Nett om hvordan han og flere kolleger i Premier League avtalte spill på egne kamper, har nådd de britiske tabloidavisene. Foto: Faksimile fra The Sun 11. juli 2012 Foto:
SKAPER OVERSKRIFTER: Claus Lundekvams uttalelser til blant andre VG Nett om hvordan han og flere kolleger i Premier League avtalte spill på egne kamper, har nådd de britiske tabloidavisene. Foto: Faksimile fra The Sun 11. juli 2012 Foto:
(VG Nett) Englands største avis, The Sun, vier Claus Lundekvams gamblinghistorie stor oppmerksomhet, og kaller det «svindel».

Denne saken handler om:

Claus Lundekvam fortalte VG Nett og flere andre, norske medier om sine gamblingvaner fra tiden som Southampton-spiller mandag ettermiddag.

Innrømmet avtalt spill

Nå er Lundekvams historie plukket opp i England, og det blant annet uttalelser som dette som nå skaper overskrifter i Storbritannia:

- Jeg har spilt på egne kamper som jeg har vært involvert i, sier den tidligere Southampton-kapteinen til VG Nett.

Den gamle midtstopperen fortalte at det oftest ble gjort som lag. Det ble samlet inn en pott før kamp, der de for eksempel spilte på hvem som skulle få det første innkastet i kampen. Spillet ble satt av andre.

- Da avtalte vi med motstanderen og deres kaptein hvem som skulle få avspark. Så kunne vi for eksempel spille tilbake til midtbanespilleren som dunket den opp til motsatt side og midtstopperen igjen sendte den ut over linja. Det er en ganske normal start på en kamp, ingen ville få mistanker og det var veldig enkelt for oss å styre små ting som det der.

Avtalene karakteriseres som «svindel» av England mest populære avis, The Sun.

Tror engelsk politi kobles inn

«Premier League-kaptein anklaget i gamblingsvindel», er tittelen på The Suns sak, og avisen hevder Lundekvams påstander «ryster Premier League».

- Selv om det vi gjorde selvfølgelig var ulovlig, så var det bare en morsom ting, er en av gjengivelsene The Sun kommer med fra Lundekvam-intervjuene, men som avisen mener har en helt annen holdning til:

«Engelske og internasjonale fotballorganisasjoner, for ikke å nevne politiet og Premier Leagues millioner av supportere verden over, kommer sannsynligvis ikke til å ha den samme holdningen.», skriver avisen, og sammenligner det med en av de mest omtalte sportsskandalene i Storbritannia i senere tid - da tre, kjente pakistanske cricketspillere tjente tusenvis av pund på å vedde på egne kamper.

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball