Hovedinnhold

Kampfiksing: Kjelsås-keeper forsøkt vervet

I MÅL: Kjelsås Fotball sin keeper Robin Vikskjold under 2. runde i NM i fotball for menn på Grefsen stadion i Oslo i fjor. Foto: NTB Scanpix/ Kyrre Lien
I MÅL: Kjelsås Fotball sin keeper Robin Vikskjold under 2. runde i NM i fotball for menn på Grefsen stadion i Oslo i fjor. Foto: NTB Scanpix/ Kyrre Lien
(VG Nett) 2.divisjonslaget Kjelsås' solide sisteskanse, Robin Vikskjold (23), er blitt forsøkt vervet til kampfiksing på Facebook.Til VG Nett sier Vikskjold at han ikke skjønte hva vedkommende ville.

Denne saken handler om:

23-åringen fikk et merkelig brev via Facebook før helgen. En person, som utga seg for å være fra Albania, kontaktet ham med forespørsel om å fikse helgens kamp mot Træff på Grefsen stadion. En kamp som ende med Træff-seier 4-3.

- Jeg forsto ikke hva vedkommende mente med det han skrev, og koblet aldri at det gjaldt vår kamp mot Træff dagen etter. Uansett ville jeg aldri ha svart slike henvendelser, sier Robin Vikskjold til VG Nett.

Personen forklarte på svært dårlig engelsk at han var interessert i å fikse kampen og skrev videre at Vikskjold kunne si hvor mye han ønsket seg i gjengjeld. Lørdag, dagen før kamp, forsøkte han å få Vikskjold i tale med følgende melding: «hi robin ... i am waiting ... for the match tomorrow ...».

Keeperen besvarte aldri de merkelige meldingene, og han tenkte ikke spesielt over henvendelsen før Bergensavisen mandag kveld avslørte at en spiller i 2. divisjonsklubben Fyllingsdalen hadde mottatt en tilsvarende melding på nettsamfunnet.

Tapte kampen

- Det var først da jeg skjønte tegningen og tok raskt kontakt med treneren min og sportslig ledelse i klubben. De har videresendt all informasjon til NFF, sier Vikskjold.

Kampen mot Træff endte for øvrig med tap 3-4, hvor siste scoringen til Molde-klubben kom på overtid.

- Hehe. I etterkant ser det jo ganske suspekt ut med den henvendelsen koblet om mot kamputviklingen, men heldigvis hadde jeg ingen tabber selv, sier Vikskjold.

Han har aldri hørt at tilsvarende forespørsler er sendt til andre fotballspillere.

- Ikke hatt lignende henvendelser

- Ingen i Kjelsås har fått lignende henvendelser, sier sportslig leder i klubben, Viggo Anthonsen til VG Nett.

Det var han som ringte NFF om henvendelsen, og senere sendte skjermdump av forespørselen til forbundet.

- Jeg har spurt samtlige spillere om de har fått lignende henvendelser, men det har ingen av dem, heldigvis, sier Anthonsen, som synes det er skremmende at slike forespørsler kommer til spillerne.

- Derfor er det viktig å varsle, sier Anthonsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball