Hovedinnhold

Spillselskapet trekker Riise-reklamene

Siste hinder for John Arne Riises comeback i norsk toppfotball er nå borte. Betsson bekrefter i en pressemelding at de ikke vil bruke reklamefilmene som har hindret AaFK å signere 35-åringen.

Denne saken handler om:

Det skal ha vært hektisk møtevirksomhet i spillselskapets ledelse de siste dagene. Og bare timer før Aalesund skal sparke i gang årets Tippeliga hjemme mot Stabæk – har selskapet bestemt seg for ikke å sende reklamefilmene som har hindret moderklubben å signere Riise.

VG Lupen: Aalesund i trøbbel

– Jeg ser ingen hindringer nå, så det føles veldig godt å vite at John Arne kan signere for oss. Det er noe vi har jobbet med en stund, for vi i AaFK er svært glade for at John Arne ønsker å avslutte sin eventyrlige karriere her, sier klubbdirektør i Aalesund, Henrik Hoff, til Sunnmørsposten.

Les også: NFF-Siem mener «det bør være innenfor» med Riise-signering

Les også: Lillebror Riise synes NFF-ledelsen er «ufattelig dobbeltmoralsk»

Fjerner reklamene og markedskampanjer

Spillselskapet skriver i en pressemelding sendt ut klokken 12.00 i dag at de «frivillig har fjernet de fremtidige TV-reklamene og andre markedskampanjer som omfatter John Arne Riise, slik at Riise nå fritt kan signere for Aalesund».

«Vi i Betsson ønsker John Arne lykke til i hjembyen og håper han får en fantastisk avslutning på sin fotballkarriere der», sier president i Betsson Group, Ulrik Begtsson, i pressemeldingen.

Dermed skal det ikke være noe som hindrer ham fra å signere en kontrakt med Aalesund – som gjør at spilleren med flest A-landskamper for det norske herrelandslaget kan gjøre comeback i norsk toppfotball.

Fått med deg denne? Kommentator: – Ingen grunn til å synes synd på Riise

<p>FOTBALLSPILLEREN: Statuen utenfor Color Line stadion har fått «nytt navn».</p> <p> </p>

FOTBALLSPILLEREN: Statuen utenfor Color Line stadion har fått «nytt navn».

 

Foto: Fredrik Solstad, VG

Den rutinerte venstrebacken ankom hjembyen torsdag ettermiddag, der skal han ha gjennomført en medisinsk test og hatt samtaler med klubbens ledelse.

– Det er fantastisk! Det er mange år siden jeg har vært her. Vi har pratet løst og fast i lang tid nå, men det er først den siste uka hvor det virkelig har tatt av, sa 35-åringen om å være tilbake i Ålesund.

Sett denne? NFF bekrefter: Riise rekker ikke serieåpningen

Terminerte kontrakten

Riise terminerte tirsdag kontrakten med spillselskapet han de siste tre årene har jobbet som ambassadør for. Det trodde han skulle være nok til at kunne signere for Aalesund FK og gjøre comeback i norsk toppfotball etter 18 år som utenlandsproff.

Så enkelt var det riktignok ikke – ifølge 35-åringens kontrakt hadde spillselskapet fortsatt muligheten til å vise ferdigproduserte reklamefilmer i tre måneder etter kontrakten ble brutt.

Etter flere runder mellom AaFK, Norsk Toppfotball, Norges Fotballforbund og John Arne Riise ble det til slutt konkludert med at disse filmene måtte stoppes fra å gå på Norges TV-skjermer dersom John Arne Riise skulle få lov til å spille i Tippeligaen.

Det var i utgangspunktet ikke Betsson villig til å gjøre. Men etter hektisk møtevirksomhet i selskapet de siste dagene – skal de ha gått med på å skrinlegge reklamefilmene.

Les også: Spillerstøtte til Riise i betent betting-konflikt

Blir presentert i kveld

Nå tyder alt på Riise blir presentert som AaFK-spiller i forbindelse med Tippeliga-åpningen mot Stabæk.

Dermed gjenforenes han med lillebror Bjørn Helge Riise på fotballbanen – begge har flere ganger sagt det er en drøm å avslutte karrieren som lagkamerater.

– Vi er nærmere enn noen gang, i mine øyne, alt takket være Betsson i mine øyne. De er veldig løsningsorienterte, sånn som jeg kjenner de. Jeg regner med det løser seg, jeg har troen. At vi får spille sammen igjen er en guttedrøm som vi har pratet mye om den siste tiden, sa lillebror Bjørn Helge torsdag.

Det skal riktignok mye til for at storebror blir spilleklar til kveldens kamp.

– Alle som skal spille kamp for Aalesund og Stabæk i kveld måtte ha sendt inn overgangspapirene i går. Det ville ikke være mulig å bli spilleklar i kveld for noen spillere hvis overgangen ikke har kommet inn ennå. Så vidt meg bekjent har det ikke kommet inn noen overgangspapirer på ham, sier fagansvarlig for overganger i NFF, Kristian Skjennum, til VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball