Hovedinnhold

NFF: Riise må ned i tredje divisjon om han skal tilbake til norsk fotball

Betsson-avtalen vanskeliggjør returen for veteranen

<p>3. DIVISJON: John Arne Riise kan bare spille i 3. divisjon som høyeste nivå om han skal være Betsson-ambassadør og spille fotball i hjemlandet.</p>

3. DIVISJON: John Arne Riise kan bare spille i 3. divisjon som høyeste nivå om han skal være Betsson-ambassadør og spille fotball i hjemlandet.

Foto: Kyrre Lien, VG
Selv om han flørter med Brann og Sandefjord er NFF krystallklare: John Arne Riise (35) kan bare spille i 3. divisjon, eller lavere, i Norge hvis han fortsatt skal ha en avtale med Betsson.

Oslojuvelene, Lokomotiv Oslo, Lørenskog 2, Valdres, Drammen, Tertnes eller kanskje Ishavsbyen?

Skal John Arne Riise spille fotball i Norge og fortsatt være ambassadør for Betsson, får han ikke lov å spille i Tippeligaen, OBOS-ligaen eller 2. divisjon – han må i så fall fortsette karrieren i 3. divisjon.

Les også: Riise skuffet over Lundekvam

I henhold til avtalen

Kommunikasjonssjef Yngve Haavik i Norges Fotballforbund svarer på generelt grunnlag:

<p>BEGYNNER Å BLI LEI: Kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik, mener at avtalen mellom Riise og bettingselskapet må avsluttes.</p>

BEGYNNER Å BLI LEI: Kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik, mener at avtalen mellom Riise og bettingselskapet må avsluttes.

Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

– I henhold til avtalen med Norsk Tipping, så kan ikke NFF, Norsk Toppfotball, klubbene i Tippeligaen, OBOS-ligaen, PostNord-ligaen, Toppserien og 1. divisjon kvinner, samt de som er ansatt eller har verv i disse, inngå sponsoravtaler eller profilerende samarbeid med andre aktører som tilbyr pengespill, eller assosieres med slike, er det skriftlige svaret som VG får fra Haavik.

John Arne Riise har ikke svart på VGs henvendelser torsdag. De siste dagene har 35-åringen flørtet åpenlyst med Brann.

 – Jeg er absolutt positiv til å spille for Brann. Det er en fantastisk klubb – og ikke minst så er Bergen en fantastisk by. Jeg liker å komme hit, det er alltid hyggelige folk her, sier Riise til BA.

Les også: Derfor er Riise så aktiv i sosiale medier

VG vet også at Riise har vært i samtaler med Sandefjord, som rykket ned fra Tippeligaen forrige sesong. Men ifølge NFF får altså ikke Riise lov til å spille for disse lagene så lenge han har en kontrakt med det utenlandske spillselskapet.

Det reagerer PR-manager Mikael Mellqvist i Betsson på.

– Vi ser jo at NFF og Haavik gjør alt for å skremme norske klubber fra å snakke med Riise, men vil minne om at selv ikke NFF kan ilegge noen yrkesforbud her i landet, sier Mellqvist.

Samtidig mener han at uttalelsene til Haavik åpner for muligheter i de nedre fotballdivisjonene.

– I tillegg noterer vi oss det gledelige i at Haavik åpner for at vi fremover tydeligvis kan lage avtaler med klubber fra 3. divisjon og nedover, noe vi synes er svært hyggelig. Interesserte klubber kan bare kontakte oss, så blir vi nok enige, sier Mellqvist.

– Jeg svarte på et konkret spørsmål i forhold til om Riise kan spille på nivå to i Norge og fortsatt være ambassadør for en konkurrent til Norsk Tipping, og informerte i tillegg om hvilke forpliktelser som ligger i avtalen i og rundt norsk toppfotball. Vi minner om at Norsk Tipping er generalsponsor for hele norsk fotball, og norsk fotball har på forbundstinget tydeliggjort at vi støtter opp om enerettsmodellen. Det er også verdt å merke seg at i Norge er det norsk lovgivning som gjelder. Den følger Lotteritilsynet opp. Utover det ønsker vi ikke å kommentere denne saken ytterligere, svarer Haavik.

Lest denne: Fotballag måtte fjerne spillsponsor fra draktene

NFF begynner å bli lei

Riise har vært linket til Aalesund også. Da lillebror Bjørn Helge ble AaFK-spiller i fjor sommer snakket brødrene om drømmen om å få spille sammen. John Arne åpnet også for å ta permisjon fra jobben som Betsson-ambassadør for å blidgjøre NFF og sponsor Norsk Tipping.

TILBAKE I AALESUND: Bjørn Helge Riise gikk fra Lillestrøm til Aalesund i sommer. Han og storebror John Arne drømmer om å spille sammen i en norsk klubb.
TILBAKE I AALESUND: Bjørn Helge Riise gikk fra Lillestrøm til Aalesund i sommer. Han og storebror John Arne drømmer om å spille sammen i en norsk klubb. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB scanpix

Men trolig må den tidligere Liverpool-spilleren kutte alle bånd til spillselskapet før han får slippe til på øverste nivå i Norge. NFF begynner å bli lei av å svare på spørsmål om Riise og hans engasjement for gambling.

– Vi kan ikke til enhver tid svare på hypotetiske problemstillinger knyttet til enkeltspillere og mulige konsekvenser dersom og viss at, sier Haavik og legger til:

– Spillaktørene har stor interesse av å holde denne diskusjonen levende og gjennom det oppnå den PR-effekten de ønsker. Det ønsker vi i minst mulig grad å bidra til. NFFs holdning er klar i dette spørsmålet, og vi vil for fremtiden svare på spørsmål knyttet til disse problemstillingene dersom en overgang er av konkret karakter, ikke hypotetisk, avslutter Haavik.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball