Hovedinnhold

NFF bekrefter: Riise rekker ikke serieåpningen

Heller ikke klubbdirektør Henrik Hoff hadde tro på løsning

NÆRMERE TIPPELIGAEN: John Arne Riise landet i Ålesund i går. Han kom sammen med mamma Berit Riise og ble hentet på flyplassen av Aalesunds Henrik Hoff.
NÆRMERE TIPPELIGAEN: John Arne Riise landet i Ålesund i går. Han kom sammen med mamma Berit Riise og ble hentet på flyplassen av Aalesunds Henrik Hoff.
ÅLESUND/OSLO (VG) John Arne Riise (35) har landet i Ålesund og har gjennomført den medisinske sjekken for AaFK. Men drømmen om å spille første serierunde mot Stabæk på Color Line Stadion kan han glemme.

Denne saken handler om:

Han har kansellert ambassadør-avtalen med spillselskapet Betsson og reiste i går til Ålesund for å gjennomføre medisinsk test. Men nå ser kampen mot klokka for å bli spilleklar til kveldens kamp mot Stabæk klokken 19.00 ut til å være forgjeves.

Les også: VG-undersøkelse: Spillerne og NFF i bettingkrasj

– Ikke mulig å bli spilleklar

<p>John Arne Riise landet i Ålesund torsdag. Han kom sammen med mamma Berit Riise og ble hentet på flyplassen av Aalesunds Henrik Hoff.</p>

John Arne Riise landet i Ålesund torsdag. Han kom sammen med mamma Berit Riise og ble hentet på flyplassen av Aalesunds Henrik Hoff.

Foto: Christer Sævig, VG

Fagansvarlig for overganger i NFF, Kristian Skjennum, sier at en eventuell Riise-avtale i dag i så fall vil registreres en dag for sent.

– Alle som skal spille kamp for Aalesund og Stabæk i kveld måtte ha sendt inn overgangspapirene i går. Det ville ikke være mulig å bli spilleklar i kveld for noen spillere hvis overgangen ikke har kommet inn ennå. Så vidt meg bekjent har det ikke kommet inn noen overgangspapirer på ham, sier han til VG.

«Papirmølla» som en slik overgang måtte gjennom ville også tatt tid. Aalesund ville blant annet trengt et «bevis» for at kontrakten med Riises tidligere arbeidsgiver fra India er over - ofte kalt en termineringskontrakt. Så måtte 35-åringens overgang godkjennes i FIFAs internasjonale overgangssystem (TMS).

Les også: Lillebror Riise synes NFF-ledelsen er «ufattelig dobbeltmoralsk»

Klubbdirektøren tviler

AAFK-DIREKTØR: Henrik Hoff, her fra en kamp for seks år siden.
AAFK-DIREKTØR: Henrik Hoff, her fra en kamp for seks år siden. Foto: Frode Hansen, VG

Også Aalesunds klubbdirektør Henrik Hoff var skeptisk da VG snakket med ham på morgenkvisten fredag. Han trodde ikke overgangen ville gå gjennom tidsnok.

– Det er jeg veldig i tvil om. Jeg tror ikke det går. Jeg er veldig i tvil om at det lar seg gjøre med tanke på overgangspapirer og de tingene, sier Hoff til VG.

Alt koker ned til én spesifikk sak for at klubben tar overgangen et steg videre og signerer Riise på kontrakt.

Les også: VG-kommentar: Du blir brukt, Riise

Viljen er fortsatt stor

Betsson, hvor Riise har hatt en ambassadør-rolle i mange år, er nødt til å sende en e-post til Hoff hvor spillselskapet bekrefter at flere innspilte reklamefilmer ikke skal vises på TV mens 35-åringen spiller i Tippeligaen. En slik e-post vil ikke Hoff spekulere i når kommer, men han «tror det kommer ut på formiddagen i dag».

Saken fortsetter under videoen.

– Viljen er fortsatt stor for at dette skal bli løst. Tilbakemeldingen i formiddag vil handle om hvordan de kan se for seg at dette kan løse seg, slik at John Arne kan spille for AaFK i Tippeligaen, sier Hoff.

Riise tok det første steget mot Tippeliga-spill da han kansellerte avtalen med Betsson. Siden da har ting gått fort. I går landet han på Vigra og reiste videre til klubben for å gjennomføre medisinsk sjekk.

Les også: Spillerstøtte til Riise i betent betting-konflikt

Håpet på Riise-Asante-duell

Hoff forklarer at Riise aldri kunne blitt nektet lisens til å spille for klubben, uavhengig av de allerede innspilte reklamefilmene.

Problemet oppstår hvis Norsk Tipping som generalsponsor ikke betaler Norges Fotballforbund (NFF) eller Norsk Toppfotball (NTF) i henhold til samarbeidsavtalen - eller deler av avtalesummen - og legger skylden på Aalesund. Norsk Toppfotball er Aalesund Fotballklubbs interesseorganisasjon og tangotrøyene er naturligvis opptatt av et godt samarbeidsforhold.

– Derfor henger alt i en liten usikkerhet nå, sier Hoff.

Selv om Stabæk har hatt en oppkjøring preget av svake resultater så kaptein Morten Morisbak Skjønsberg frem til én spesiell duell, hvis Riise hadde blitt spilleklar.

– Det hadde vært gøy å se han spille mot Asante, sier Skjønsberg til VG.

Les også: Denne mareritt-sesongen vil ikke Stabæk gjenoppleve

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball