Hovedinnhold

Kommentator: – Ingen grunn til å synes synd på Riise

…mens fotballspilleren tror bettingfloken løser seg i dag

<p>BLIR HAN AAFK-KLAR I LØPET AV KORT TID? John Arne Riise mener klubben han skriver under for nå, trolig blir hans siste som fotballspiller på høyt nivå.</p>

BLIR HAN AAFK-KLAR I LØPET AV KORT TID? John Arne Riise mener klubben han skriver under for nå, trolig blir hans siste som fotballspiller på høyt nivå.

Foto: Helge Mikalsen, VG
John Arne Riise (35) har fortsatt et håp om å bli Aalesund-spiller i løpet av dagen.

Han har sagt opp avtalen med et utenlandsk spillselskap. Men siden Betsson har rett til å sende ferdiginnspilte reklamefilmer med 35-åringen helt frem til midten av juli, er ikke floken løst riktig ennå.

Norges Fotballforbund viker nemlig ikke: Filmene må stanses for at Aalesund skal få grønt lys til å hente Riise før sesongstart.

«Jeg tror ting ordner seg i dag. Jeg håper virkelig det, så jeg kan sette meg på flyet i ettermiddag og starte et nytt eventyr. Jeg ser jo at alderen ikke er på min side, så jeg vet at dette blir min siste klubb» skriver sunnmøringen på sin egen blogg i dag.

Les også: VGs nyhetsleder: – Du blir brukt, Riise

Ifølge Aftenposten sitter NFF, Norsk Toppfotball, NISO og andre aktører i møter i dag. Målet er å løse floken som har oppstått.

I Ålesund befinner sportslederen i Sunnmørsposten, Helge Skuseth, seg. Han tror løpet er kjørt for Riise hva gjelder et comeback i gamleklubben.

– Det sitter nok langt inne for dette spillselskapet å droppe disse filmene. Jeg vet hva det koster å lage slikt. John Arne må nok til utlandet for å spille fotball. Jeg tror ikke Aalesund klarer dette, sier Skuseth til VG.

– Hvordan tas saken imot blant vanlige folk i byen?

– Man er veldig splittet. Men det hjelper at Bjørn Helge har kommet tilbake og gjort en veldig solid jobb. Jeg tror folk flest er innstilt på å glemme den gamle feiden mellom byen og familien Riise. I så måte er nok John Arne hjertelig velkommen. Men om han er god nok etter å ha spilt på Kypros og i India, det vet ingen.

<p>ADRESSA-KOMMENTATOR: Kjetil Kroksæter.</p>

ADRESSA-KOMMENTATOR: Kjetil Kroksæter.

Kommentator i Adresseavisen, Kjetil Kroksæter, tror derimot at saken får en lykkelig løsning for John Arne Riises vedkommende. Men det forutsetter at spillselskapet han samarbeider med skrinlegger reklamefilmene de ønsker å sende.

Så du denne? Fortvilet Riise: – Føles som om de gjør alt for at jeg ikke skal spille hjemme

Saken er så prinsipiell at norsk fotball ikke kan vike, mener Kroksæter.

– John Arne Riise er den det er aller minst synd på i denne saken. Han har levd på en grønn gren i lang tid. Det er merkelig hvordan mange spillere med en fortid i utlandet og Premier League velger å undergrave norsk idrett på den måten. Han er ikke alene, sier Adressa-journalisten.

Han merket seg tallene i VG i forrige uke, der seks av ti eliteseriespillere mener Riise bør få fortsette karrieren i Norge – selv om han har en avtale med et utenlandsk spillselskap.

– Jeg er ser at det er et mer liberalt syn blant unge utøvere. Det er mange unge som utfordrer systemet. Dette dreier seg om at idretten ikke har vært flinke nok til å skape forståelse for betydningen av enerettsmodellen, og et system som bygger opp under lagmodellen også i individuelle idretter, sier Kroksæter.

– Gjør norsk fotball det rette i denne saken?

– Ja, jeg går ikke på bløffen om at utenlandske spillselskaper skal skaffe norsk idrett mer penger enn hva Norsk Tipping gjør. Regnestykket går ikke opp. Men samtidig: Hvor lenge, og hvordan, man skal klare å forsvare spillmonopolet i det lange løp, det er jeg usikker på.

Helge Skuseth tror en tilsvarende feide vil dukke opp igjen om ikke altfor lenge - men med andre enn Riise i hovedrollen:

– Jeg tror dette (reklamere for spillselskap, journ. anm.) er akseptabelt for veldig mange. Det er galt at samarbeidspartneren til NFF skal legge premiss for hvem som skal få spille i norsk fotball, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball