Hovedinnhold

Klopp avslører: Var i jobbsamtaler med Manchester United

<p>LIVERPOOL-KLOPP: Her med Kolo Touré etter 3-3-kampen mot Arsenal forrige runde, og i morgen møter Klopps Liverpool Manhcester United. Hadde ting vært annerledes, kunne han imidlertid ha ledet Manchester United-spillerne i morgendagens oppgjør.</p>

LIVERPOOL-KLOPP: Her med Kolo Touré etter 3-3-kampen mot Arsenal forrige runde, og i morgen møter Klopps Liverpool Manhcester United. Hadde ting vært annerledes, kunne han imidlertid ha ledet Manchester United-spillerne i morgendagens oppgjør.

Foto: Paul Ellis, Afp
Hadde det ikke vært for at Jürgen Klopp (48) følte at han ikke kunne forlate Dortmund i 2013, kunne han ha ledet motsatt lag når Liverpool tar imot Manchester United søndag.

Den tyske manageren avslører nemlig at Manchester United kom på banen i 2013 da Alex Ferguson planla sin avskjed fra fotballen. På den tiden følte imidlertid Klopp at tiden ikke var inne til å forlate tyske Borussia Dortmund.

– Vi snakket sammen. Ikke veldig mye, men for meg var det likevel mye. For å være ærlig var det en stor ære, alt snakket, men jeg kunne ikke forlate Dortmund, sier han ifølge Daily Mail.

VG DIREKTE: Kl. 13.45: Tottenham - Sunderland | 16.00: Southampton - West Brom | Manchester City - Crystal Palace | Newcastle - West Ham | Chelsea - Everton | Bournemouth - Norwich | 18.30: Aston Villa - Leicester

Klopp, som sent i fjor tok over Liverpool etter Brendan Rodgers, sier at samtalene fant sted i april 2013, en sesong laget endte på 2. plass i Bundesliga og kom seg til finalen i Champions League.

– Man er i april og man er midt i planleggingen av neste sesong. Man har den spilleren og denne spilleren som er på vei inn, og plutselig skal man ikke være der lenger? Det funker ikke. Ikke for meg, sier Klopp.

WENGER TIL KLOPP ETTER 3-3: - Ro deg ned!

– Det lå aldri et konkret tilbud (fra Man. United) på bordet, men hvis det kom, så kunne jeg ikke ha gjort det. Jeg måtte fullføre jobben i Dortmund først, og så ta andre ting deretter. Det var det samme da jeg var i Mainz, fortsetter Klopp.

På spørsmål om Alex Ferguson spurte Klopp direkte om han kunne bli den neste Manchester United-manageren, ønsket ikke Klopp å utdype mer, men innrømmer å ha stor respekt for managerlegenden og mener Ferguson er fotballens svar på John Lennon.

KLOPPS BESTE SITATER FRA DORTMUND-TIDEN: - Hvis det ikke er tull og tøys, skal jeg spise et kosteskaft

Ferguson har senere i en BBC-dokumentar avslørt hvorfor det til slutt var David Moyes, sjettevalget, som ble hans arvtager i Manhcester United.

Skotten visste blant annet at José Mourinho var på vei til Chelsea, at Carlo Ancelotti kom til å bli Real Madrid-manager og at Jürgen Klopp hadde signert en ny kontrakt med Dortmund.

FERGUSON ETTER AVSKJEDSKAMPEN: - Still dere bak vår nye manager

Etter 2014/15-sesongen, etter en skuffende sesong med Dortmund, var tiden imidlertid inne for å ta farvel med Dortmund for Klopp. Laget slet stort i Bundesliga, og før sesongen var over annonserte Klopp at han kom til å gi seg etter sesongslutt.

Etter en liten pause fra fotballen, ble han i oktober klar for Liverpool, og i morgen, søndag, møter han Manchester United for første gang som Liverpool-manager.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball