Hovedinnhold

Dette er avtroppende Seedorfs beste Milan-minne

SNUOPERASJON: Milan lå under etter å ha tapt 2-3 i den første Champions League-kampen mot manchester United, men gikk videre med en 3-0-seier på San Siro. Her feirer Clarence Seedorf mål med Andrea Pirlo. Foto: Luca Bruno, Ap
SNUOPERASJON: Milan lå under etter å ha tapt 2-3 i den første Champions League-kampen mot manchester United, men gikk videre med en 3-0-seier på San Siro. Her feirer Clarence Seedorf mål med Andrea Pirlo. Foto: Luca Bruno, Ap
Storklubben Milan rydder i stallen og frisker opp med nytt blod. Torsdag var det midtbanelegenden Clarence Seedorfs tur til å takke for seg.

Denne saken handler om:

36-åringen er den eneste spilleren som har vunnet Champions League med tre ulike klubber; Milan, Real Madrid og Ajax. I årene i Italia har nederlenderen vunnet trofeet to ganger, samt to serietitler.

- Jeg drar etter ti fantastiske år. Nå skal jeg vurdere mange ulike ting mens jeg ser etter et stimulerende prosjekt, uttalte Seedorf til klubbens nettside.

- Jeg er veldig fornøyd med tiden min i Milan. Det har vært intense år, og mange sesonger gikk raskt unna - som alle vakre ting i livet.

United-kampen størst

Veteranen med 87 kamper for Nederland har lenge vært en viktig spiller for de rød- og svartstripete. Den meritterte spilleren holder faktisk fram en helt spesiell semifinale i Champions League som hans største minne.

- Jeg drar med dette bildet i hodet mitt: Semifinalen i 2007 mot Manchester United med et San Siro med helt vill energi og Milan på sitt aller beste.

Kampen var en 3-0-seier etter at laget hadde tapt 2-3 borte på Old Trafford. Seedorf spilte en strålende kamp og toppet det hele med en scoring.

Generasjonsskifte

Milans noe aldrende lag går gjennom en real utskiftning foran neste sesong. Torsdag ble midtbanemannen Kevin Constant og forsvareren Francesco Acerbi klar for klubben, men flere endringer er ventet.

På midtbanen er Sulley Muntari ute i et halvt år. Samtidig skal Alberto Aquilani trolig tilbake til Liverpool etter et låneopphold og Mathieu Flamini blir trolig solgt.

Seedorf er den fjerde veteranen som forlater San Siro etter sesongen som ga 2.-plass i serien bak Juventus. Fra før har Gennaro Gattuso (34), Filippo Inzaghi (38) og Alessandro Nesta (36) pakket sakene sine.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball