Hovedinnhold

Den lille trollmannen avgjorde for «Juve» - igjen

SÅÅÅ GLAD: Juventus agentinske trollmann, Paulo Dybala jubler etter scoringen sin 13 minutter før slutt mot Roma. Det ble kampens eneste.
SÅÅÅ GLAD: Juventus agentinske trollmann, Paulo Dybala jubler etter scoringen sin 13 minutter før slutt mot Roma. Det ble kampens eneste. Foto: Giuseppe Cacace, Afp
(Juventus - Roma 1-0) Han har vært en åpenbaring for Juventus-fansen etter overgangen fra Palermo i sommer. Søndag kveld sendte argentinske Paulo Dybala (22) Juventus til sin 11. strake seier i Serie A.

Denne saken handler om:

Det var Juventus mot Roma, og det var definisjonen på sesongen «snudd på hodet» for disse to lagene.

For etter 10 serierunder ledet Roma Serie A, etter sju seirer og kun et tap. Juventus var 11 poeng og 11 plasser bak, etter kun tre seirer på sine 10 første kamper.

Vinner og vinner

Fakta

Seiersrekken til Juventus - siden 31. oktober 2015, i Serie A:

1. Torino (hjemme) 2-1

2. Empoli (borte) 3-1

3. Milan (hjemme) 1-0

4. Palermo (borte) 3-0

5. Lazio (borte) 2-0

6. Fiorentina (hjemme) 3-1

7. Carpi (borte) 3-2

8. Verona (hjemme) 3-0

9. Sampdoria (borte) 2-1

10. Udinese (borte) 4-0

11. Roma (hjemme) 1-0

På de 11 siste kampene har Juventus vunnet alle (målforskjell 27-6 på det kampene), mens Roma kun har vunnet to. Juventus har gått fra 11 poeng bak Roma til 10 poeng foran - i et litt stort jafs. Og trolig er det kun Napoli som kan stoppe Juventus nå.

Juventus kjører på som et godstog nå, etter en - til de å være - elendig start på sesongen. Men det tok tid å få erstattet spillere som Andrea Pirlo og Carlos Tevez, og nullstille etter den fantastiske sesongen 2014/15.

Men nå går det mye bedre, laget har for lengst funnet form og fasong, og de nye spillerne fungerer - ikke minst søndagens målscorer Paulo Dybala.

Utsøkt scoring

Napoli er fortsatt serieleder, men bare to poeng foran Juventus. Lagene møtes 13. februar i Torino. Napoli vant hjemmekampen mot Juventus med 2-1.

Lenge så det ut som det skulle bli målløst i Torino søndag kveld. Juventus slet med å skape de store sjansene, og de trengte noen sekunder med magi.

Det skapte de etter 77 minutter. Paul Pogba (22), den glimrende midtbanespilleren, spilte fri Paulo Dybala med en utsøkt og litt skjult pasning. Dybala skjøt i steget, og dermed sprakk Roma-nullen. Det var Dybalas 12. mål i Serie A denne sesongen, og dette på bare 17 starter. I tillegg har han sju assist. Han har vært en åpernbaring, der Mario Mandzukic har vært en skuffelse (står med bare seks mål så langt).

Kun et tap har Juventus når Dybala scorer, paradoksalt nok i høstkampen mot nettopp Roma, da Juventus tapte 2-1.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball