Hovedinnhold

Collina ble degradert

Pierluigi Collina, regnet som verdens beste dommer, må avslutte sin karriere med å dømme kamper i Italias nest beste divisjon, serie B.

Denne saken handler om:

Det er klart etter at Collina nektet å kansellere sin personlige sponsorkontrakt med Opel. Opel sponser også serie A-klubben Milan, og det italienske fotballforbundet (FIGC) mente dette kunne komme i konflikt med dommergjerningen.

Collina, som egentlig falt for aldersgrensen for dommere etter forrige sesong, men som har fått dispensasjon til å fortsette ett år til, fikk valget mellom å kansellere sponsorkontrakten og deretter kunne dømme serie A-kamper, eller å opprettholde kontrakten og kun få lov til å dømme kamper i serie B.

FIGC hevder også at Collina aldri fikk skriftlig tillatelse fra forbundet til å inngå en slik kontrakt, mens Collina sier han informerte forbundet muntlig og ikke fikk noen negative reaksjoner. Inters trener Roberto Mancini er sterkt kritisk til FIGCs beslutning.

- Han har vært Italias og verdens beste dommer i mange år, og jeg synes det er feil at han ikke skal få dømme i serie A bare fordi han har skrevet under en sponsorkontrakt med en av våre sponsorer. Det er helt absurd, sier Mancini.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball