Hovedinnhold

Agenten hevder Donnarumma ble drapstruet under kontraktsforhandlingene

Milan-keeper Gianluigi Donnarumma (18) er i hardt vær etter avgjørelsen om å ikke forlenge kontrakten med klubben.

Denne saken handler om:

– Følelsene er sterke i Italia. Fotballidenskapen koker og drapstrusler er ikke akkurat unikt – men det er selvsagt noe man må ta avstand fra, sier Serie A-ekspert Rolf-Otto Eriksen til VG.

For det har utvilsomt vært mange følelser i sving siden det ble kjent at Gianluigi Donnarumma ikke kommer til å forlenge kontrakten med AC Milan – klubben han ble tidenes yngste Serie A-målvakt for.

VG+: Slik skal Serie A få sin renessanse (åpen for abonnenter)

AC Milans norske supporterklubb melder at trøyer med draktnummer 99 har blitt revet opp, satt fyr på og kastet mer eller mindre kontinuerlig i søppelbøtta siden nyheten kom. Donnarumma tok Serie A med storm for halvannet år siden, og har siden debuten spilt 68 seriekamper for «Rossoneri». Lite tyder på at det blir flere.

«Dollarrumma»

Under Italias U21-kamp mot Danmark søndag, ble han dynket i falske pengesedler av Italia-fansen. Han kalles sviker og gris, og har fått lite flatterende kallenavn som «Primadonnarumma» og «Dollarrumma»

<p>DET STORMER: Rolf-Otto Eriksen mener hetsen Donnarumma må tåle allerede har gått for langt.</p>

DET STORMER: Rolf-Otto Eriksen mener hetsen Donnarumma må tåle allerede har gått for langt.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

– Hetsingen har gått for langt. Det er en gutt på 18 år vi snakker om. Ja, det er fotball – du kan si at det ikke er så alvorlig, men samtidig er det noe som betyr veldig mye for veldig mange. Skuffelsen sitter nok ekstra dypt fordi man hadde ekstra forventninger til Donnarumma, sier Eriksen.

Imponerer: Dette er Milans keeper-fenomen

Ifølge Donnarummas agent, Mino Raiola, ble unggutten drapstruet under kontraktsforhandlingene med Milano-klubben.

– Det var en fiendtlig stemning og en voldelig situasjon. Donnarumma ble truet og familien hans ble truet, sier agenten ifølge Mirror, og avviser at avgjørelsen om å ikke signere ny kontrakt handler om penger – men at det er et handler om «visse spenninger, psykologisk press og klubbens passitivitet».

De uttalelsene kjenner ikke Milans direktør Marco Fassone seg igjen i.

– Det har ikke vært noen trusler. Vår holdning er klar: Donnarumma er ikke til salgs, og Vincenzo Montella tar en avgjørelse på ukentlig basis. Hvis du spør meg, kan han spille alle kamper. Vi kan dog ikke ta noen risiko, så vi skal se oss om etter en annen keeper, sier han.

Eriksen kjøper ikke Raiolas uttalelser om at det ikke handler om penger.

– Selvfølgelig handler det om det. Hva ellers skulle det handle om, spør han retorisk, før han fortsetter:

– Donnarumma kan bli verdens beste, men han er ikke det. Han mangler en modenhet i spillet han ikke kommer til å få ha før han får flere kamper og mer erfaring. I Milan ville fremtiden vært trygg – det er den ikke nødvendigvis andre steder.

Donnarumma er på vei bort, og i videovinduet under kan du se flere fotballrykter!

– Driver ekkel business

Ungguttens kontrakt går ut sommeren 2018. Det betyr at AC Milan står overfor et vanskelig valg. Skal de ta pengene for ham i sommer, eller slippe ham gratis om ett år? Real Madrid, PSG og Juventus skal alle være interessert i å sikre seg 18-åringens tjenester.

Mino Raiolas klientliste:

Raiola er en av fotballens mektigste agenter. Dette er de største klientene hans.

Paul Pogba - Manchester United
Zlatan Ibrahimovic - Manchester United (utgående kontrakt)
Henrikh Mkhitaryan - Manchester United
Sergio Romero - Manchester United
Blaise Matuidi - PSG
Romelu Lukaku - Everton
Gianluigi Donnarumma - AC Milan
Giacomo Bonaventura - AC Milan
Ignazio Abate - AC Milan
Mario Balotelli - Nice
Justin Kluivert - Ajax

– Det Raiola driver med er latterlig. Han presser det økonomiske til det ytterste, og driver en ekkel business. Han har stor påvirkningskraft, og nå rammer det en potensiell gallionsfigur som Donnarumma. Raiola er den største ulven i agentflokken, sier Eriksen.

Anbefales: Serie A-trenerens rørende hyllest

Skuffelsen er stor, også hos Serie A-eksperten Eriksen. Han, som mange andre, håpet nemlig at Donnarumma skulle bli en slags ny Gianluigi Buffon, eller en ny Francesco Totti.

– Han ble gjort til en superstjerne da han fikk muligheten som 16-åring. Han har sagt at Milan er klubben i hans hjerte, han kunne se for seg å bli en én-klubbs mann – og nå som AC Milan er i ferd med å gjenoppbygge seg selv, viser han en mangel på takknemlighet. Det flotteste han kunne gjøre ville være å signere en ny kontrakt, og dette er bare å brenne broer. I stedet for å bli en større helt enn han har vært, har han blitt en slange blant supporterne.

Hvem burde du se opp for i U21-EM? Sjekk listen!

AC Milan har allerede gjort flere signeringer denne sesongen. André Silva, Mateo Musacchio, Ricardo Rodríguez og Franck Kessié har allerede kommet inn portene. Eriksen holder en knapp på Genoas målvakt Mattia Perin som Milans nye førstekeeper.

Uansett hvor mange gledelige signeringer som blir gjort: Donnarummas avgjørelse om å dra kommer til å etterlate en bitter smak i AC Milans munn, i overskuelig fremtid.

Så gjenstår det å se om folk må begynne å grave frem Donnarumma-trøyer fra søppelbøtta igjen, eller om det bare er å begrave dem enda dypere.

Sjekk Marco Asensios spinnville hat trick i U21-EM!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball