Hovedinnhold

Zlatan: - Jeg har ofte scoret slike mål

* Ville score et mål for å komme med på FIFA-kåring
* Sverige-trener Hamrén oppgitt over Zlatan-fokuseringen

(VG Nett) Zlatan Ibrahimovic (31) mener han ofte scorer like vakre mål som det herlige brassesparket «alle» snakker om i dag.

Denne saken handler om:

- Jeg har ofte scoret slike mål. Flaks eller beregning? Det føles bra, sa Zlatan til Aftonbladet etter at han hadde satt inn alle de fire målene da Sverige slo England 4-2.

VGTV: Her scorer Zlatan perlemålet mot England
VGTV: Se alle målene i kampen

England-keeper Joe Hart var utenfor 16-meteren og forsøkte å heade bort ballen, men Zlatan gjorde en herlig akrobatisk manøver og brassesparket klareringsforsøket. Fra 30 meters hold traff han godt og ballen gikk i en herlig bue før den landet i målet.

Jeg ser at keeperen kommer ut, og velger å ikke gå i duellen. Jeg rygget og han headet. Ballen kom perfekt i timingen, han (keeperen) var langt ute og jeg forsøkte bare å treffe mål. Og det ble mål, forklarte Zlatan.

«Dette er et av de vakreste målene jeg har sett noen gang. Zlatan har nettopp scoret et mål som definerer styrke og tro» skrev Daily Telegraphs fotballskribent Henry Winter på Twitter etter kampen.

Scoret fire

Det hører også med til historien at de tre andre målene den svenske superstjernen scoreet mot England var av den spesielle sorten.

MAGISK AFTEN: Zlatan Ibrahimovic var i ekstase etter det siste målet og tok av seg trøya i feiringen. Dommer Svein Oddvar Moen belønnet svensken med et gult kort. Foto: Reuters
MAGISK AFTEN: Zlatan Ibrahimovic var i ekstase etter det siste målet og tok av seg trøya i feiringen. Dommer Svein Oddvar Moen belønnet svensken med et gult kort. Foto: Reuters

* Han banket inn 1-0 etter 20 minutter - det første målet på nye Friens Arena

* Etter at England hadde snudd til 2-1, så utlignet Zlatan da det var spilt 77 minutter. Han dempet et fremspill åå brystet og dundret et knallhardt skudd forbi Joe Hart.

* 3-2-målet var et frispark fra 35 meter. Zlatan skjøtt lavt og knallhardt helt nede ved stolpen til venstre for Hart. Da var det spilt 84 minutter.

VGTV: Se alle målene her

Sverige-trener Erik Hamrén ble småforbannet da TV4-reporteren spurte hvor mye 4-2-seieren var et resultat av lagspillet og Zlatan Ibrahimovic.

- Det er håpløst å holde på med det der. Det er et lag som består av 11 spillere som jobber hardt for hverandre. Én spiller kan ikke gjøre noe, men han er jo en verdensklassespiller og det viser han her i dag ved å score fire mål, men han kan ikke gjøre det alene, sa Hamren.

- Det er nesten så vi tror det, svarte reporteren.

- Det er dårlig respekt mot de andre som gjør en jævlig bra jobb der ute, sa en småirritert Hamrén.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FREMHEVET LAGET: Erik Hamrén ville syntes det ble altfor mye fokus på Zlatan Ibrahimovic etter 4-2 mot England. Foto: Reuters
FREMHEVET LAGET: Erik Hamrén ville syntes det ble altfor mye fokus på Zlatan Ibrahimovic etter 4-2 mot England. Foto: Reuters


Ikke på FIFA-liste

Noen timer før Zlatan Ibrahimovic scoret det fantastiske brassesparkmålet, ble FIFAs liste over de ti vakreste målene det siste året offentliggjort.

Der var ikke Sverige-spissens vakre mål mot Frankrike i EM med, men etter brassemålet mot England spørs det om FIFA muligens bør vurdere en revidert utgave som folk kan stemme på.

Perlemålet mot Frankrike kom i EM etter at Sverige var slått ut, men Zlatans vakre saksespark sørget for 1-0, og på tampen satte Sebastian Larsson inn 2-0. Da VG Nett snakket med Zlatan Ibrahimovic etter kampen, så mente han at den scoringen var en av mange vakre.

- Nei, nei, nei - jeg har hatt mange fine mål, sa 31-åringen da VG Netts utsendte ville vite om målet kom høyt på hans egen favorittliste.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball