Hovedinnhold

VG-kåring: Nå er Ronaldo endelig på topp

Når du er så god som Cristiano Ronaldo er det ekstremt irriterende at det alltid er en som er bedre. Men i 2013 mener vi portugiseren har vært hakket hvassere enn Lionel Messi.

Denne saken handler om:

Dette ligner veldig på året da Ronaldo tar tilbake Gullballen han sist vant i 2008. Likevel er det ikke bare angrepskollega Messi han konkurrerer med i den konkurransen.

Bayern Münchens midtbanemann Franck Ribery kan bli like skummel. For Ronaldo vant ingenting i 2013, Ribery vant cup, serie, Champions League og til slutt Supercupfinalen mot Chelsea. Og i bakgrunnen lurer altså den tredje Gullball-finalisten, de siste fire års vinner Lionel Messi (som vant serien med Barcelona).

Sportsbloggen:  Denne spissen fortjener en beklagelse

Men Cristiano Ronaldo vil være en høyst verdig vinner. Selv om han og Real Madrid ikke kan smykke seg med titler i 2013, er ikke det hans skyld. Ronaldo har levert en jevn strøm av stabile topp-prestasjoner, fra begynnelsen av januar til slutten av desember.

Og han viste seg fra sin aller beste side da det gjaldt som aller mest i november; fire mål på to kamper mot Sverige sikret Portugal plassen i VM neste år.

Han er strålende i lufta og strålende langs bakken, og avslutterteknikken i høy fart er eksepsjonell. Det samme er scoringsstatistikken i 2013 (klubb- og landslag):

* Våren: 34 mål på 33 kamper.

* Høsten: 32 mål på 24 kamper.

* Totalt: 66 mål på 57 kamper.

Cristiano Ronaldo, bare 28 år, har levert på et skyhøyt nivå i en årrekke, og han er ikke bare best på banen; han er et treningsprodukt, et fysisk unikum. «Å trene Ronaldo er høydepunktet i karrieren min. Han er den mest profesjonelle jeg har jobbet med,» uttalte tidligere Real-trener José Mourinho i forrige måned.

For øvrig er det en ganske vanskelig jobb å finne plass til raden av stjernespisser på en «topp 10»-liste. Mange vil savne Paris Saint-Germains Edinson Cavani, i og for seg med rette. Men noen må ut, og vi mener Cavani, strålende i Napoli under vårsesongen og god i PSG på høsten, må nøye seg med 11. plass.

Ikke dårlig det heller.

VGs jury: Truls Dæhli, Øyvind Brenne, Øyvind Herrebrøden, Trond Johannesen, Geir Juva, Knut Espen Svegaarden og Sindre Øgar.

LES OGSÅ:
VGs kåring av de beste keeperne i 2013
LES OGSÅ:
VGs kåring av de beste forsvarerne i 2013
LES OGSÅ:
VGs kåring av de beste midtbanespillerne i 2013

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball