Hovedinnhold

Tre stygge hodeskader på under 24 timer

* PSV-keeper meid ned av egen spiller

KRAFTIG HODESMELL: PSV-keeper Przemyslaw Tyton fikk en kraftig smell i hodet i søndagens kamp mot Ajax. Foto: Afp
KRAFTIG HODESMELL: PSV-keeper Przemyslaw Tyton fikk en kraftig smell i hodet i søndagens kamp mot Ajax. Foto: Afp
(VG Nett) Internasjonal toppfotball rystes av nok en stygg hodeskade. I storkampen mellom PSV og Ajax måtte keeper Przemyslaw Tyton (24) forlate banen på båre etter et kraftig sammenstøt i feltet.

På stillingen 1-0 til PSV på Phillips stadion, kastet sisteskansen seg ut på femmeterne for å bryte et innlegg. Tyton var først på ballen, men kolliderte med lagkamerat Timothy Derijck, som også kastet seg inn i feltet for å forhindre Ajax-innlegget.

PSV-keeperen ble liggende bevisstløs på gresset, etter å ha fått både kneet og foten til Derijck i hodet. Spillere fra både PSV og Ajax skjønte alvoret, og tilkalte raskt hjelp.

Les også: Stjernekeeper bevisstløs av banen etter spark i hodet

Tyton fikk lenge behandling ute på gressmatta, før han forlot stadion på båre med nakkestøtte.

Det ble lagt til hele 15 minutter i 1. omgang på grunn av hodeskaden. Kampen mellom de to storhetene endte for øvrig 2-2.

To smeller

I gårsdagens storkamp mellom Roma og Inter var det Roma-keeper Maarten Stekelenburg som fikk seg en kraftig smell i hodet. Da Inter-forsvarer Lucio forsøkte å tuppe ballen forbi keeperen, men i stedet traff målvakten i tinningen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

IKKE ALVORLIG SKADET: Her treffer Lucio hodet til Maarten Stekeleburg med skotuppen Foto: Ap
IKKE ALVORLIG SKADET: Her treffer Lucio hodet til Maarten Stekeleburg med skotuppen Foto: Ap

Keeperen så ut til å miste bevisstheten umiddelbart og ble liggende på gresset. Etter noen minutter ble han båret av banen på båre og med nakkekrage - tilsynelatende fortsatt bevisstløs.

Han ble kjørt rett på sykehus, men skal etter rapportene ikke være alvorlig skadet. Han ble likevel holdt til observasjon på sykehuset etter smellen.

Les også: Høydramatisk da Swansea scoret og vant

Også Swanseas Neil Taylor gikk ned for telling i lørdagens oppgjør mot West Bromwich.

Forsvareren headet en ball unna, før Peter Odemwingie slo ned som lyn fra klar himmel i bakhodet til Neil Taylor.

Forsvarsspilleren ble liggende nærmest livløs på bakken i flere minutter, før han ble båret av banen. Det var riktignok tydelig at West Brom-angriperen ikke på noen som helst måte gikk inn for å skade Swansea-forsvaren, men ga alt i en duell og var uheldig og skallet ned Taylor i stedet for ballen.

Swansea ble for øvrig historiske i kampen, da de scoret de tre første Premier League-målene utenfor landegrensene til England.

- Ingen gjør det med vilje

Tidligere Rosenborg og Fredrikstad-spiller, Tor Trondsen, vet mer om hodeskader enn de fleste idrettsutøvere. Midtstopperen måtte legge opp før han ble 30 år, på grunn av flere alvorlige hodeskader.

MÅTTE LEGGE OPP: Tor Trondsen måtte legge opp etter flere alvorlige hodeskader. Foto: Erik Hagen, Fredrikstad Blad
MÅTTE LEGGE OPP: Tor Trondsen måtte legge opp etter flere alvorlige hodeskader. Foto: Erik Hagen, Fredrikstad Blad

- Desto flere hodeskader du får, desto mindre tåler du neste gang. Spørsmålet er hvor lenge de skal vente før de kommer tilbake. Man vil tilbake så fort som mulig, men jeg er et godt eksempel på at det er viktig å vente lenge nok, sier han til VG Nett.

Han mener det er viktig å tenke på at man skal ha et liv også etter fotballkarrieren.

- Jeg er glad for at jeg fant det ut, jeg måtte bruke noen år på å komme tilbake, men nå er jeg frisk og pigg.

Han påpeker at hodeskader er veldig vanskelig å gjøre noe med i fotball.

- Selv om det er 30 prosent sjanse for at du vinner duellen, er det mange som går opp i den. Det er ingen som skader folk med vilje, men fotballen blir stadig tøffere, fortsetter han.

Spillere som Petr Cech og Christian Chivu spiller med hjelm på fotballbanen, det tror Trondsen kan være med å forebygge mot stygge hodeskader, slik vi har sett det siste døgnet.

- Jeg tror nok aldri det blir påbudt at keepere skal spille med hjelm. Jeg prøvde det, og ble skadet på nytt, men man har kommet langt siden jeg ble skadet. Det er ikke uten grunn Cech spiller med hjelm, avslutter han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball