Hovedinnhold

Tidligere Arsenal-spiller utsatt for rasisme - viste fingeren og fikk rødt kort

RØDT KORT: Emmanuel Frimpong er fotografert sammen med Arsene Wenger i Arsenal-tiden. Fredag spilte han russisk serieåpning for Ufa mot Spartak Moskva.
RØDT KORT: Emmanuel Frimpong er fotografert sammen med Arsene Wenger i Arsenal-tiden. Fredag spilte han russisk serieåpning for Ufa mot Spartak Moskva. Foto: Thanassis Stavrakis, Ap
Tidligere Arsenal-spiller Emmanuel Frimpong ble utsatt for rasisme i kveldens russiske ligapremiere. Han svarte med å vise fingeren - og fikk rødt kort.

Denne saken handler om:

– Jeg hørte rasistiske ord fra en Spartak-supporter. Jeg forstår ikke og aksepterer ikke rasisme, og jeg viste fingeren. Jeg mistet tålmodigheten, forteller Ghanas midtbanespiller til Sovjetskij Sport.

Rasisme er et kjent problem i russisk fotball, og i fredagens seriestart mellom Spartak Moskva og Ufa skjedde det igjen. Frimpong spiller nå for Ufa.

Drøyt halvtimen var spilt da det skjedde. Dommer Vladimir Moskaljov belønnet Frimpong med marsjordre.

Ifølge Frimpong hørte linjemannen supporterens rasistiske utrop - uten å reagere.

– Det er ikke først gang jeg har hørt rasistiske bemerkninger her i Russland, sier han til Sovjetskij Sport.

Å «vise fingeren» regnes som enda mer alvorlig i Russland enn i Norge.

Tre andre svarte spillere har de siste sesongene blitt utestengt i fra to til fire kamper for å ha reagert på rasisme under kamper i den russiske toppligaen. Det russiske fotballforbundet og klubbene gjør minimalt for å få slutt på rasismeondet.

Kampen mellom Spartak og Ufa endte 2-2.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball