Hovedinnhold

Skademarerittet fortsetter – men Liverpool på vei mot Wembley

1-0: Jordan Ibe feier inn Liverpools ledermål. Keeper Jack Butland er sjanseløs. Til høyre Geoff Cameron.
1-0: Jordan Ibe feier inn Liverpools ledermål. Keeper Jack Butland er sjanseløs. Til høyre Geoff Cameron. Foto: Oli Scarff, Afp
(Stoke – Liverpool 0-1) Et strålende angrep endte med Jordan Ibes tredje mål denne sesongen – og det kan sende Liverpool hele veien til Wembley.
SCORINGSGLEDE: Målscorer Jordan Ibe (til venstre) jubler sammen med Roberto Firmino, Alberto Moreno og Emre Can.
SCORINGSGLEDE: Målscorer Jordan Ibe (til venstre) jubler sammen med Roberto Firmino, Alberto Moreno og Emre Can. Foto: Rui Vieira, Ap

Men to nye strekkskader, på sentrale spillere som Philippe Coutinho og Dejan Lovren, gjorde likevel at kvelden var todelt for manager Jürgen Klopp.

– Jeg er ikke bare glad i kveld. Det var to leie skader å få, uttalte Klopp til Sky Sports. Liverpool har nå fire midtstoppere skadet (Skrtel, Sakho, Lovren, Gomez), og etterpå antydet Klopp at det er aktuelt å hente inn en erstatter:

– I den situasjonen vi er i nå, vil jeg si at det er noe vi må se på. Men jeg vet ikke hvor alvorlige skadene er, sa han på pressekonferansen.

Styrte og lekte

Ligacupen er det eneste Liverpool har vunnet de ti siste sesongene (2012), ligacupen er det eneste Stoke noen gang har vunnet (1972) og ligacupen kan fort være den beste muligheten de to klubbene har til å hente hjem et trofé denne sesongen.

– Det var en perfekt reaksjon etter vår forrige kamp (0-2-tap for West Ham). Jeg er stolt. Vi gjorde en god kamp, konkluderte Jürgen Klopp etter at hans lag skaffet seg et lite forsprang foran semifinalereturen på Anfield om tre uker. Liverpool har i det hele tatt en evne til å prestere best når man forventer det minst.

En regnfull tirsdag i Stoke er sjelden en enkel plass å være, og hjemmelaget hadde slått Chelsea, Manchester City og Manchester United hjemme på Britannia de siste to månedene. Derfor holdt nok de fleste Stoke som en knepen favoritt.

Men Liverpool tok grep om hendelsene fra start av. Joe Allen, Emre Can, Roberto Firmino, Adam Lallana og Philippe Coutinho styrte og lekte i åpningsminuttene, dog uten at det ble skapt noe særlig sjanser.

UT I: Philippe Coutinho.
UT I: Philippe Coutinho. Foto: Carl Recine, Reuters

11 mann ute

Så smalt det et helt annet sted isteden, på baksiden av det venstre låret til Philippe Coutinho. Den vesle brassen måtte ut med strekk og plasserte seg på en skadeliste vond som et helt lag: Mamadou Sakho, Joe Gomez, Martin Skrtel, Jordan Henderson, Divock Origi, Jon Flanagan, Jordan Rossiter, Danny Ings og Daniel Sturridge.

«Hamstring er årets møkkaord for meg», meldte Liverpool-manager Jürgen Klopp for ti dager siden. 2016 har heller ikke åpnet noe særlig, for et kvarter senere lugget det til på baksiden av et annet lår, det høyre til midtstopper Lovren. Dermed har Liverpool 11 mann ute.

Kanskje spillerne ikke tåler det voldsomme løpskjøret Klopps spillestil krever?

Husker du denne? Gerrard innrømmer Liverpool-samtaler

Plutselig måtte den ikke altfor balltrygge Lucas Leiva trekkes ned som midtstopper sammen med kultheltveteranen Kolo Touré (34). Kunne det gå bra?

UT II: Dejan Lovren får behandling, men skjønner raskt at kvelden er over.
UT II: Dejan Lovren får behandling, men skjønner raskt at kvelden er over. Foto: Darren Staples, Reuters

Men igjen; når man minst venter det har Liverpool en tendens til å hente frem et eller annet. For eksempel et nydelig angrep som skulle bli helt avgjørende.

Etter 37 minutter spilte innbytter James Milner fri Adam Lallana langs høyrekanten, innlegget traff Joe Allen som igjen viste at han ikke er noen scoringsmaskin, men sleivtreffet endte hos den andre innbytteren Jordan Ibe. Han la ballen til rette og meide inn ledermålet med venstrebeinet.

Gigant på midten

Stoke kjørte på med mer fysisk kraft etter pause, men Liverpool sto imot og et 0-2-mål var like nærme som 1-1, særlig Roberto Firmino hadde noen gode muligheter. Innbytterne Peter Crouch og Jonathan Walters holdt på å ødelegge Liverpool-kvelden på overtid, men Walters' skudd gikk utenfor. Lucas Leiva og Kolo Touré (som avsluttet med krampe...) gjorde jobben sin og vel så det, og på midten har Emre Can vokst til en gigant i dette laget.

Så gjenstår det å se hvor mange som kan lappes sammen til de neste kampene; Exeter i FA-cupen på fredag, serieleder Arsenal neste onsdag og Manchester United om halvannen uke.

PS! Bortemålsregelen slår ikke inn før i eventuelle ekstraomganger i ligacupen. Everton og Manchester City møtes i den andre semifinalen i morgen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball