Hovedinnhold

Messi og Ronaldo stemte på lagkameratene

Hverken Cristiano Ronaldo (30) eller Lionel Messi (28) stemte på hverandre i Gullballen-kåringen. De to superstjernene var trofaste mot egne lagkamerater.
FEM MOT TRE: Lionel Messi vant sin femte Gullball, og gratuleres her av Cristiano Ronalo som bare har tre.
FEM MOT TRE: Lionel Messi vant sin femte Gullball, og gratuleres her av Cristiano Ronalo som bare har tre. Foto: Fabrice Coffrini, Afp

Messi gikk som forventet til topps i kåringen for 2015, og ble stemt frem som soleklar vinner blant landslagstrenere, landslagskapteiner og utvalgte mediepersonligheter.

Les også: Messi vant Gullballen

Den argentinske ballmagikeren fikk over 40 prosent av stemmene som verdens beste fotballspiller for 2015, og stakk av med sin femte Gullball. Han vant kåringen foran Ronaldo, som vant i 2013 og 2014, og lagkamerat Neymar på tredjeplass.

FIFA har nå offentliggjort hvordan de forskjellige stemmene ble gitt, og det viser at hverken Ronaldo eller Messi ga stemmer til hverandre. 

Kommentar: Nytter ikke å være forsvarsspiller hvis du vil vinne Gullballen

Ronaldo var stemmeberettiget i sin rolle som Portugal-kaptein, og valgte noe overraskende Karim Benzema på førsteplass foran James Rodriguez og Gareth Bale.

Argentina-kaptein Messi ga flest poeng til Luis Suarez, og hadde Neymar på andreplass fulgt av Andres Iniesta på tredje.

Det var tre nordmenn som fikk avgi stemmer. Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred hadde, som tidligere skrevet, Javier Mascherano som nummer én, med Cristiano Ronaldo og Bale på plassene bak.

Landslagstrener Per-Mathias Høgmo hadde Ronaldo foran Messi og Zlatan Ibrahimovic. Ekspertkommentator i CMore, og Aftenposten-blogger, Lars Tjærnås ga sine stemmer til Messi, Ronaldo og tyske Thomas Müller.

Se hvordan alle stemmene ble gitt her!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball