Hovedinnhold

Liban Abdi scoret mot Porto: - Min største kamp

SCORET: Liban Abdi beskriver følelsen som fantastisk etter å ha scoret mot Porto for Olhanense. Her er han etter å ha signert for klubben tidligere i sommer Foto: Privat
SCORET: Liban Abdi beskriver følelsen som fantastisk etter å ha scoret mot Porto for Olhanense. Her er han etter å ha signert for klubben tidligere i sommer Foto: Privat
(VG Nett) Liban Abdi (23) kunne knapt tro at han sto ved siden av superstjernen Hulk i spillertunnelen. Et kvarter senere hadde han scoret mot Porto.

Denne saken handler om:

Riktignok scoret Porto tre ganger etterpå og slo Olhanense lørdag, men for Abdi var det likevel stort.

Ikke nervøs

- Jeg var ikke nervøs, men det er den største kampen jeg har spilt. Jeg sto i tunnelen og så meg rundt, og der var det spillere jeg bare hadde sett på TV, sier Abdi til VG Nett.

Nordmannen, med somalisk bakgrunn, ble noe overraskende hentet av Olhanense-trener Sergio Conceicao fra ungarske Ferencvaros i sommer. Knapt noen i Norge hadde hørt om 23-åringen, men starten i Portugal har vært svært overbevisende:

Overbevisende start

I den første kampen la han opp til 1-0 og ble kåret til banens beste i 2-1-seieren.

I den andre kampen leverte han godkjent frem til treneren valgte å ofte begge kantspillerne for en mer defensiv taktikk i 1-1-kampen mot regjerende cupmester Academica.

Og sent lørdag kveld scoret han sitt første mål mot storlaget Porto, som vant Europa League i 2011. Det var også den første kampen hvor han spilte samtlige 90 minutter.

- Fantastisk å score

Den ledende sportsavisen i Portugal, A Bola, har gitt Abdi 7, 5 og 6 på børsen i de tre første kampene. Bare to Porto-spillere fikk bedre karaktér enn Abdis 6'er lørdag.

- Det var helt fantastisk å score. Jeg var litt i ubalanse da jeg skjøt - det var godt å se den gå inn, sier Abdi om målet etter ett kvarters spill.

Nå har laget fått to fridager, men den kommende landslagspausen skal laget bruke på å trene.

PS: Etter at VG skrev om Abdis suksess, har flere lesere lurt på om 23-åringen faktisk kan spille for Norge ettersom Wikipedia oppgir at han har tre landskamper for Somalia.

- Det er feil. Jeg har aldri spilt for dem, og har ikke vært der siden jeg var 13 år. Jeg vil spille for Norge, sier Abdi, som håper Drillo vil se hans kamper for Olhanense.

Det hadde landslagssjefen ikke gjort da VG snakket med ham tidligere denne uken, men nå har han gjort det.

- Vi har fått med oss at han scoret i går. Egil har nå fått sett et par av kampene hans på video, men det er han som må svare på hva han synes, sier By Rise, som understreker at han synes det er bra med norske spillere som gjør det bra i utlandet.

- Men det er ikke alltid like lett å ha oversikt over spillere som ikke har vært innom eliteserien. Av og til må man tipses om dem.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball